Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Schmiedlová postúpila do semifinále dvojhry na EMPIRE Slovak Open

Srbská tenistka Aleksandra Kruničová sa stala ďalšou semifinalistkou dvojhry na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave.

Trnava 8. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave. Vo štvrťfinále si ako nasadená dvojka poradila s talentovanou Češkou Kateřinou Siniakovou hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:1.

"Dobre som behala a vracala jej silné lopty, menila som tempo. Niekedy som sa snažila zapojiť slajz, niekedy vysokú loptu do forhendu. V podstate som vyhrala dôležité body, keďže v gemoch sme bojovali, aj keď to bolo 6:3, 6:1. Výmeny boli veľmi vyrovnané. V dôležitých momentoch som ukázala, že mám viac skúseností a to, že som predsa len hráčka Top 100. Viackrát som otočila vývoj gemu, keď ona mala výhodu alebo brejkbal. To mi dodalo sebavedomie," uviedla Karolína Schmiedlová pre oficiálnu stránku turnaja.

Siniaková ju príliš neprekvapila. "Hrala presne tak, ako som čakala - výborné lopty, "pecky", rýchle. Možno ma prekvapili tie kraťasy, ktoré mi dosť vadili, keďže po nich išla na sieť a ja som nevyhrala asi ani jeden. Vždy som to trafila niekde, kde bola ona. Tým ma dosť prekvapila. Mala vyrovnané údery, veľmi dobrý bekhend, dávala veľa lôpt po čiare. Je veľmi nepríjemná. Má pred sebou určite veľkú budúcnosť." V semifinále ju čaká Ukrajinka Curenková. "S Curenkovou som v tomto roku vyhrala na harde v kvalifikácii turnaja v Sydney, štýlovo mi vyhovuje."

Srbská tenistka Aleksandra Kruničová sa stala ďalšou semifinalistkou dvojhry na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave. Vo štvrťfinále si poradila s Austrálčankou Oliviou Rogowskou hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:1.



dvojhra - štvrťfinále:

Aleksandra Kruničová (Srb.) - Olivia Rogowska (Austr.) 6:2, 6:1, Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (2-SR) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:3, 6:1, Lesia Curenková (Ukr.) - Danka Koviničová (Č.Hora) 2:6, 7:6 (2), 6:3, Barbora Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Madison Brengleová (USA) 7:6 (4), 7:6 (3)