Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Schmiedlová nestačila na Muguruzovú a v Paríži skončila

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová reaguje v zápase 3. kola grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži v zápase proti Španielke Gabrine Muguruzovej Foto: TASR/AP

Schmiedlová si z francúzskej metropoly odnáša prémiu 72.000 eur a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

Paríž 30. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenka trénera Milana Martinca podľahla Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej v dvoch setoch 2:6, 4:6.

Schmiedlová neodplatila premožiteľke obhajkyne titulu Američanky Sereny Williamsovej prehru z januárového Australian Open v Melbourne. Napriek piatkovému vypadnutiu dosiahla slovenská štvorka v Paríži životný úspech. Po prvý raz v kariére postúpila na grandslame medzi elitnú tridsaťdvojku, v 2. kole vyradila bývalú svetovú jednotku Američanku Venus Williamsovú. Schmiedlová si z francúzskej metropoly odnáša prémiu 72.000 eur a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

Talentovaná Slovenka hneď v úvodnom geme stratila vlastný servis. Vzápätí síce kontrovala rebrejkom, no v treťom geme si opäť neudržala podanie a Muguruzová Blancová sa dostala na koňa. Po ďalšom brejku v siedmej hre si vybudovala náskok 5:2 a prvý set získala jasne vo svoj prospech. Španielka hrala agresívne, na jej konto pribúdali winnery z forhendu i bekhendu. Hneď na začiatku druhého dejstva sa Muguruzová Blancová po rýchlom brejku ujala vedenia 1:0. Zápas následne prerušili pre dážď, no prestávka nepomohla Schmiedlovej k obratu v zápase. Muguruzová Blancová premenila za stavu 5:4 pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Schmiedlová po zápase uznala kvality súperky. "Muguruzová hrala počas celého duelu veľmi dobre. Tlačila ma a nepustila ma k mojej hre. V druhom sete som mala veľa šancí, viedla som pri jej podaní trikrát 40:15, no vždy výborne zaservovala. Napriek dnešnej prehre som s vystúpením v Paríži veľmi spokojná, veď som tu dosiahla životný úspech. Po vypadnutí Sereny Williamsovej som videla šancu ísť ešte ďalej, no už postup do 3. kola je skvelý, získala som cenný skalp Venus Williamsovej. Keby mi niekto pred turnajom povedal, že na grandslame postúpim medzi najlepších 32 hráčok, neuverila by som mu," povedala Slovenka v rozhovore pre RTVS.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Garbine Muguruzová Blancová (Šp.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:2, 6:4