Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Svetová jednotka Serena Williamsová utŕžila debakel od Halepovej

Rumunská tenistka Simona Halepová sa raduje po víťazstve 6:0, 6:2 nad Američankou Serenou Williamsovou v červenej skupine na MS WTA Tour v Singapure Foto: TASR/AP

Debutantka na Masters ťahala v predchádzajúcich troch vzájomných zápasoch so svetovou jednotkou za kratší koniec, no na singapurskom harde od úvodných minút dominovala.

Singapur 22. októbra (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová uspela aj vo svojom druhom vystúpení na MS WTA Tour v Singapure. V červenej skupine po výbornom výkone deklasovala najvyššie nasadenú dvojnásobnú obhajkyňu titulu Američanku Serenu Williamsovú za 65 minút 6:0, 6:2 a je blízko k postupu do semifinále. V druhom zápase zvíťazila Srbka Ana Ivanovičová nad Kanaďankou Eugenie Bouchardovou hladko v dvoch setoch 6:1, 6:3.

Halepová, debutantka na Masters, ťahala v predchádzajúcich troch vzájomných zápasoch so svetovou jednotkou za kratší koniec, no na singapurskom harde od úvodných minút dominovala. Mladšia zo sestier Williamsových získala prvý gem až za stavu 0:2 v druhom dejstve. Halepová kvalitne podávala i returnovala, pri dlhých výmenách dokázala dostať súperku pod tlak a uštedrila jej jednu z najťažších prehier v kariére.

Halepová bola po zisku najcennejšieho skalpu v kariére nadšená. "Dnes som odohrala najlepší a najväčší zápas v mojom živote. Ani nedokážem opísať slovami to, čo práve cítim. Splnil sa mi sen zdolať jednu z najlepších hráčok v tenisovej histórii. Veľká vďaka patrí singapurskemu publiku, bez vašej podpory by som to nikdy nedokázala. Ďakujem aj celému môjmu tímu. Serena dnes nemala svoj deň, no ja som hrala počas celého zápasu veľmi dobre a agresívne. Hrala som loptičky rýchlo po odskoku, dobre som si otvárala dvorec a vychádzal mi aj servis. Dve víťazstvá sú super, no musím na ne teraz zabudnúť a naplno sa sústrediť na záverečný zápas skupiny proti Ane Ivanovičovej," povedala Rumunka v prvom interview priamo na kurte.



Williamsová bola po skončení zápasu sebakritická. "Bol to z mojej strany trapas, toto slovo najlepšie vystihuje predvedený výkon. Môj forhend už bol asi na dovolenke a so servisom to bolo podobné. Ani zdaleka sa necítim stopercentne fit, no prišla som sem obhajovať titul. Musím zároveń zložiť Halepovej poklonu. Videla som Simonu veľakrát, no ešte nikdy nehrala tak dobre ako dnes, nemohla som s tým zápasom nič urobiť," povedala frustrovaná Američanka pre akreditované médiá.

Ivanovičovej hladký triumf nad Bouchardovou sa zrodil za 84 minút. Srbka si suverénne viedla už v prvom sete, keď si vypracovala vedenie 5:0, ďalšiu hru síce získala Kanaďanka, no víťazstvo z rúk nepustila a vyhrala 6:1. Úvod druhého dejstva priniesol vyrovnanejšiu partiu, Bouchardová svojej súperke odolávala, dostala sa do vedenia 2:1 aj 3:2, potom však prebrala opraty Ivanovičová, ktorá premenila druhý mečbal a po necelej hodine a pol si pripísala prvé víťazstvo na turnaji. Vo vzájomných zápasoch tak Ivanovičová upravila na 1:2 z jej pohľadu.

červená skupina:

Ana Ivanovičová (7-Srb.) - Eugenie Bouchardová (5-Kan.) 6:1, 6:3
Simona Halepová (4-Rum.) - Serena Williamsová (1-USA) 6:0, 6:2

Tabuľka:
1. Simona Halepová (4-Rum.) 2 4:0 2:0
2. Ana Ivanovičová (7-Srb.) 2 2:2 1:1
3. Serena Williamsová (1-USA) 2 2:2 1:1
4. Eugenie Bouchardová (5-Kan.) 2 0:4 0:2