Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Serena Williamsová titul na Roland Garros neobháji

Americká tenistka Serena Williamsová odchádza po prehre 2:6, 2:6 nad Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou v 2. kole grandslamového tenisového turnaja Roland Garros Foto: TASR/AP

Pre Serenu je to najhoršie vystúpenie na parížskej antuke od roku 2012, keď vypadla už v prvom kole.

Paríž 28. mája (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová neobháji titul na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Svetová i nasadená jednotka v 2. kole dvojhry šokujúco prehrala so Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou za 64 minút hladko v dvoch setoch 2:6, 2:6.

Už začiatkom týždňa sa s turnajom rozlúčili obaja šampióni Australian Open - druhá nasadená Číňanka Na Li a turnajová trojka Švajčiar Stan Wawrinka. Serena Williamsová sa s Parížom lúčila skoro aj pred dvomi rokmi, keď v 1. kole nestačila na domácu Francúzku Virginie Razzanovú. Muguruzová Blancová bude v 3. kole súperkou Slovenky Anny Karolíny Schmiedlovej, ktorá v stredu vyradila Sereninu staršiu sestru Venus.

Pre Serenu je to najhoršie vystúpenie na parížskej antuke od roku 2012, keď vypadla už v prvom kole. So sezónou napriek triumfom na turnajoch v Brisbane, Miami a Ríme zatiaľ spokojná byť nemôže, aj na Australian Open to dotiahla iba do 4. kola. "Som naozaj frustrovaná. Našla by som ešte pár slov na opísanie tejto sezóny, ale bolo by to asi nevhodné, takže zostanem takto stručná," netajila po zápase S. Williamsová rozčarovanie. "Dnes mi prakticky nič nefungovalo, nevedela som poriadne podávať. Neznášam, keď som na grandslame mimo hry. Ale stalo sa a nie je to koniec sveta..."

S. Williamsová vlani úplne ovládla ženský okruh, keď prehrala iba štyri zápasy. V stredu ju ale "zradilo" 29 nevynútených chýb a servis, keď ju súperka z Barcelony brejkla až päťkrát. "Chcem vyhrávať a byť najlepšia, to je môj cieľ. Ale niekedy je dobre spadnúť dole a opäť sa škriabať hore. Milujem výzvy," tvrdí S. Williamsová. V Paríži sa jej páči. "Som tu rada a nie je ľahké uveriť, že končím. Ale zasa sem prídem o rok, nebudem tu obhajovať veľa bodov, takže sa na to už teraz teším."

panielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová sa raduje po víťazstve 6:2, 6:2 nad Američankou Serenou Williamsovou v 2. kole grandslamového tenisového turnaja Roland Garros
Foto: TASR/AP


"Samozrejme, že je to úžasné. Toto som naozaj nečakala. Dnes je veľký deň a som veľmi šťastná," povedala 20-ročná Muguruzová Blancová po svojom životnom triumfe. Jej doteraz najlepším grandslamovým vystúpením je 4. kolo na tohtoročnom Australian Open.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Garbine Muguruzová Blancová (Šp.) - Serena Williamsová (1-USA) 6:2, 6:2