Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Sinner po úspešnom vstupe: Podal som optimálny výkon

Jannik Sinner sa teší z víťazstva. Foto: TASR/AP

Sinner počas celého zápasu s Tsitsipasom ťažil z kvalitného podania a výborného pohybu po dvorci, mal navrch v dlhších výmenách.

Turín 12. novembra (TASR) - Taliansky tenista Jannik Sinner úspešne vstúpil do turnaja majstrov v Turíne. V otváracom dueli prestížneho podujatia zvíťazil v zelenej skupine nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom 6:4, 6:4. Vo večernom súboji nastúpili proti sebe obhajca titulu Srb Novak Djokovič a Dán Holger Rune.

Sinner počas celého zápasu s Tsitsipasom ťažil z kvalitného podania a výborného pohybu po dvorci, mal navrch v dlhších výmenách. Prvý set získal vo svoj prospech vďaka brejku v piatom geme. Hneď na začiatku druhého dejstva opäť prelomil podanie Tsitsipasa a zápas so šampiónom z roku 2019 už dotiahol do víťazného konca. V desiatom geme premenil vďaka esu prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Tsitsipasom na 3:5.

V úvode pozápasového interview sa poďakoval domácim fanúšikom za podporu. "Čo na to povedať, boli skvelí. Takáto podpora publika, to je bláznivá vec. Dnes som podal optimálny výkon, zápas sa od začiatku do konca vyvíjal v mojej réžii. Hru Tsitsipasa som si ešte v sobotu pozrel na videu, do bodky som splnil stanovenú taktiku. Tenis si v týchto dňoch naozaj užívam a veľkú zásluhu majú na tom fanúšikovia, ktorí ma povzbudzujú."



turnaj majstrov - zelená skupina:

Jannik Sinner (Tal.) - Stefanos Tsitsipas (Gr.) 6:4, 6:4