Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Škamlová sa stala víťazkou Piešťany Ladies Open 2020

Na snímke slovenská tenistka Chantal Škamlová sa stala víťazkou turnaj Piešťany Ladies Open 2020. Ako štvrtá nasadená zdolala v nedeľnom finále dvojku podujatia Annu Karolínu Schmiedlovú 6:4, 7:6 (1) v Piešťanoch 26. júla 2020. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zápas musel rozhodnúť tajbrejk.

Piešťany 26. júla (TASR) - Chantal Škamlová sa stala víťazkou tenisového turnaj Piešťany Ladies Open 2020. Ako štvrtá nasadená zdolala v nedeľnom finále dvojku podujatia Annu Karolínu Schmiedlovú 6:4, 7:6 (1).

V napínavom finále predviedli súperky množstvo pekných dlhých výmen, no obe hneď od úvodu často strácali svoje podanie a v prvých piatich gemoch nevyužila vlastný servis ani jedna z nich. Škamlová sa ujala vedenia 3:2, tretí brejk v zápase potvrdila v 6. geme a mala náskok 4:2. Favoritka súboja dokázal vyrovnať na 4:4, no následne opäť pokazila servis a Škamlová už dopodávala do víťazného konca - 6:4. V druhom sete viedla už 3:0, keď opäť dvakrát za sebou brejkla svoju súperku. Tá však nezložila zbrane, zlepšila presnosť úderov a vyrovnala na 3:3. Napínavý duel pokračoval, pričom do stavu 6:6 už ani jedna zo súperiek nevyužila výhodu na podaní. Rozhodnúť tak musel tajbrejk, v ktorom mala lepšie nervy Škamlová a vyhrala ho jasne 7:1.

Na snímke slovenská tenistka Chantal Škamlová počas finálového zápasu turnaja Piešťany Ladies Open 2020 v Piešťanoch v nedeľu 26. júla 2020.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


"Vôbec som to nečakala, na tomto turnaji som bola skôr ako outsiderka, ale som veľmi šťastná zo svojich výkonov a ako som to zvládla po taktickej aj mentálnej stránke. Obe s Kajkou sme hráčky, ktoré hrajú lepšie na returne. V ženskom tenise sa nedá povedať, že to je len o servise, takže to pripisujem tomuto," povedala víťazka, ktorá na turnaji nestratila ani jeden set.

Schmiedlová tak nezopakovala triumf z predchádzajúceho turnaja série Peugeot Tennis Tour 2020 na antuke Slávie STU Bratislava. "Som rada, že som bola vo finále a že som si tu mohla zahrať. Chantal dnes hrala na mňa dobre takticky a gratulujem jej k víťazstvu. Asi som bola trochu nervóznejšia a nepadal mi ten servis, no sú aj horšie dni, takže v pohode. Boli tam šance, hlavne v druhom sete, ale zradil ma servis. Možno som mala ísť viackrát na ten volej a dohrať si to odvážne. Škoda, že to dnes nevyšlo," povedala po zápase Schmiedlová.

Na snímke slovenská tenistka Chantal Škamlová počas finálového zápasu turnaja Piešťany Ladies Open 2020 v Piešťanoch v nedeľu 26. júla 2020.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


dvojhra - finále:

Chantal Škamlová (SR-4) - Anna Karolína Schmiedlová (SR-2) 6:4, 7:6 (1)