Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Slovenskí tenisti v 2. kole proti víťazovi súboja Izrael - Maďarsko

Na snímke v strede slovenský daviscupový reprezentant Martin Kližan a realizačný tím. Foto: TASR/Martin Baumann

Rozhodol o tom stredajší žreb v čílskom Santiagu, pri ktorom Slováci rovnako ako Španieli, Holanďania i Ukrajinci figurovali medzi nasadenými tímami.

Santiago de Chile 24. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti nastúpia v 2. kole 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára (15.-17. júla 2016) proti víťazovi súboja medzi Izraelom a Maďarskom. Rozhodol o tom stredajší žreb v čílskom Santiagu, pri ktorom Slováci rovnako ako Španieli, Holanďania i Ukrajinci figurovali medzi nasadenými tímami. V 1. kole tak budú mať voľný žreb. Kapitán Miloslav Mečíř považuje žreb za prijateľný. "Maďarsko aj Izrael sú hrateľnými súpermi, no nebude to ľahké. Maďari postúpili z II. skupiny euro-africkej zóny a aj tieto tímy majú svoju kvalitu. S Izraelčanmi by sme hrali vonku a to je vždy nepríjemné, pretože súper si môže zvoliť povrch, ktorý najlepšie vyhovuje jeho hráčom. Do zápasu ešte zostáva dlhý čas a ťažko teraz robiť nejaké závery či prognózy. Rozhodne sa vždy na kurte," povedal pre TASR slovenský kapitán.

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa počas uplynulého víkendu po druhý raz za sebou neuspeli v baráži o svetovú skupinu, keď na harde v Gdyni prehrali s domácim Poľskom 2:3. Medzi elitou hrali naposledy v roku 2006. V 1. kole v pozícii finalistov z roku 2005 prehrali v Rancague s Čile a v septembrovej baráži nestačili v bratislavskom NTC na Belgicko. Odvtedy sa márne pokúšajú o návrat medzi najlepšou šestnástkou.

V čílskej metropole vyžrebovali aj 1. kolo svetovej skupiny. Poliaci pri premiére medzi daviscupovou elitou privítajú Argentínu, Nemci hostia Česko. Šlágrami budú duely medzi Talianskom a Švajčiarskom resp. Austráliou a USA. Tohtoroční finalisti Veľká Británia a Belgicko sa predstavia doma. Briti sa stretnú s Japonskom, Belgičania si zmerajú sily s Chorvátskom.