Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Slovenky vo Fed Cupe nastápia proti Kanade v Quebecu

Na snímke slovenský fedcupový tím, zľava kapitán Matej Lipták, Dominika Cibulková, Jana Čepelová a Anna Karolína Schmiedlová počas tlačovej konferencie slovenského fedcupového tímu pred štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie proti Nemecku (8. - 9. februára 2014) 5. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Dejiskom zápasu bude areál v priestoroch Laval University s kapacitou okolo 3000 divákov.

Quebec 3. marca (TASR) - Slovenské tenistky odohrajú barážový duel o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Kanade (19.-20. apríla) v Quebecu. Dejiskom zápasu bude areál v priestoroch Laval University s kapacitou okolo 3000 divákov. Informovala o tom Kanadská tenisová federácia na svojej oficiálnej webovej stránke.

"Sme nadšení, že v apríli budeme môcť opäť hrať pred domácimi fanúšikmi na povrchu, ktorý si zvolíme my. Vo februárovom dueli proti Srbsku v Montreale sa výhoda domáceho prostredia ukázala ako rozhodujúca, teraz môže opäť zohrať dôležitú úlohu. Dievčatá poznajú Quebec veľmi dobré, veď tam veľakrát hrali na turnaji WTA Bell Challenge," povedal pre Tennis Canada kapitán kanadského fedcupového tímu Sylvain Bruneau.

Slovenky počas druhého februárového víkendu prehrali v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie s Nemeckom 1:3. V bratislavskom NTC bolo o triumfe Nemiek rozhodnuté už po úvodnej nedeľňajšej dvojhre, v ktorej Angelique Kerberová zdolala v súboji tímových jednotiek Dominiku Cibulkovú. Jediný bod pre slovenské farby vybojovali v záverečnej štvorhre Magdaléna Rybáriková s Janou Čepelovou. Kanaďanky zdolali v 1. kole II. svetovej skupiny v Montreale Srbsko 3:1.