Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

VIDEO: Hrunčáková po zisku bodu na 1:1: Pomohli mi baby a diváci

Na snímke slovenská tenistka Viktória Hrunčáková proti Argentínčanke Nadii Podoroskej v baráži o účasť v 1. svetovej skupine Pohára Billie-Jean Kingovej Slovensko - Argentína 10. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenská dvojka v prvom sete držala so súperkou krok do stavu 3:3, ďalšie tri gemy sa stali korisťou semifinalistky Roland Garros z roku 2020.

Bratislava 10. novembra (TASR/TERAZ.sk) - Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni duelu o účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej s Argentínou 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Viktória Hrunčáková, ktorá zdolala argentínsku jednotku Nadiu Podoroskú 3:6, 6:3, 6:3.

Slovenská dvojka v prvom sete držala so súperkou krok do stavu 3:3, ďalšie tri gemy sa stali korisťou semifinalistky Roland Garros z roku 2020. Podoroská hrala rýchlo, kvalitne podávala, jej údery mali optimálnu dĺžku. Hrunčáková sa snažila Argentínčanku pretlačiť v dlhých výmenách, no nevyhla sa nevynúteným chybám.

Hneď na začiatku druhého dejstva Slovenka po druhý raz v zápase stratila servis, v ďalších minútach sa však rozohrala k výbornému výkonu. Pridala na agresivite, začali jej vychádzať returny a otočila na 4:1. V deviatom geme premenila druhý setbal a vynútila si rozhodujúce dejstvo. V ňom bola kľúčová hra za stavu 2:3, v ktorej Hrunčáková odvrátila dva brejkbaly. V Tildenovom geme čistou hrou zobrala Podoroskej podanie a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatej hre premenila hneď prvý mečbal.



"Začala som trochu pomalšie, môj pohyb nebol ideálny a nešvihala som ruku tak ako som mala. Veľmi mi pomohli baby a diváci. Bojovala som o každú loptičku a som veľmi rada, že som získala dôležitý vyrovnávajúci bod. Nastupovala som na dvorec s tým, že Podoroská je argentínska jednotka, ja som nemala čo stratiť. Tento povrch je na môj vkus veľmi pomalý, ale dostala som sa do toho," uviedla Hrunčáková.

Slovenský kapitán Matej Lipták vyzdvihol výkon odchovankyne košického tenisu. "Viki bola na zápas super nastavená, veľmi namotivovaná. Chcela vyhrať. Aj keď prehrala prvý set, bol som pokojný. Našla správny koncept a postupne sa to u nej zišlo. Výrazne ju v krízových momentoch podržal servis. Záver zvládla bravúrne. Ukázala,, že tímové súťaže sú jej srdcovka. Pokiaľ ide o Kajin zápas, bol veľmi fyzický. Svoju úlohu možno zohral aj fakt, že bola pár dní prechladnutá a netrénovala. Chýbala jej prax."

Schmiedlová po prehre s Rierovou: Súperka urobila málo chýb


O prvý bod pre Juhoameričanky sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila argentínska dvojka Julia Rierová, ktorá zdolala slovenskú jednotku Annu Karolínu Schmiedlovú 7:5, 7:5.

Schmiedlovej vôbec nevyšiel úvod zápasu, keď dvakrát stratila podanie a súperka si vybudovala náskok 5:2. Argentínčanka mala navrch v dlhých výmenách, viackrát prekvapila Slovenku úspešnými stopbalmi. Schmiedlová robila príliš nevynútených chýb, chýbala jej úderová istota. V ďalšom priebehu prvého setu zabojovala a vyrovnala na 5:5, no koncovka patrila Rierovej.

Na snímke zľava nehrajúci kapitán slovenského PBJK tímu Matej Lipták a slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová proti Argentínčanke Julii Rierovej v baráži o účasť v 1. svetovej skupine Pohára Billie-Jean Kingovej Slovensko - Argentína 10. novembra 2023 v Bratislave.
Foto: TASR Martin Baumann


V druhom dejstve si až do ôsmeho gemu obe hráčky držali servis. Za stavu 4:4 Rierová po víťaznom bekhende po čiare prelomila podanie Schmiedlovej a išla podávať na víťazstvo v zápase. Slovenka síce vyrovnala na 5:5, no následne si opäť neudržala podanie a Rierová na druhý pokus dotiahla zápas do víťazného konca. Pri vlastnom servise premenila hneď prvý mečbal.

Schmiedlová bola po prehre sklamaná. "Mrzí ma, že to nevyšlo. Veľmi mi na tomto zápase záležalo. Rierová hrala trochu lepšie ako som čakala. Boli tam veľmi dlhé výmeny. Súperka urobila veľmi málo nevynútených chýb a zaslúžene vyhrala, bola statočná. V dôležitých momentoch si dokázala pomôcť kvalitným podaním. Ja som mohla servovať trochu lepšie. Dúfam, že Viki vyrovná na 1:1."

Rierová sa na pomalšom harde cítila ako ryba vo vode. "Počas celého týždňa som sa na dvorci cítila veľmi dobre. Dokázala som sa zžiť s loptičkami aj kurtom v NTC. Snažila som sa zostať pozitívna a byť agresívna, to bol kľúč k úspešnému výsledku. Vychádzali mi aj stopbaly. Usilovala som sa Schmiedlovú pritiahnuť na sieť, bola to súčasť taktiky."





duel o účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej:


SLOVENSKO - Argentína 1:1 po prvom dni

Anna Karolína Schmiedlová - Julia Rierová 5:7, 5:7

Viktória Hrunčáková - Nadia Podoroská 3:6, 6:3, 6:3