Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Slovenský kapitán Lipták tvrdí: Nemky sú aj bez Lisickej favoritkami

Na snímke slovenský fedcupový tím, zľava Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová, kapitán Matej Lipták, Dominika Cibulková, Jana Čepelová a Anna Karolína Schmiedlová pózuje počas tlačovej konferencie slovenského fedcupového tímu pred štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie proti Nemecku (8. - 9. februára 2014) 5. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Hantuchová sa teší, že po dvoch rokoch bude môcť vo Fed Cupe opäť hrať pred domácimi fanúšikmi.

Bratislava 5. februára (TASR) - Kapitán slovenského tímu Matej Lipták stále považuje Nemky za favoritky duelu 1. kola svetovej skupiny tenisového Pohára federácie, aj keď nastúpia v Bratislave bez zranenej Sabine Lisickej. Lipták stále nemá jasno, ktorá hráčka nastúpi popri Dominike Cibulkovej ako druhá singlistka.

"Nevylučujem, že vo dvojhrách zasiahnu popri Dominike do bojov Daniela Hantuchová aj Magdaléna Rybáriková. Rozhodne aktuálna forma. Všetky dievčatá sú zdravé, naplno trénujú a na zápas sa veľmi tešia. Nemky sú aj bez Lisickej veľmi silným tímom, stále sú pre mňa favoritkami. Kerberová patrí do Top ten, aj Petkovičová v minulosti bola v najlepšej desiatke, navyše majú silného debla. Verím však, že s pomocou domáceho publika môžeme prekvapiť. Rozhodujúce v jednotlivých zápasoch budú skúsenosti a psychická odolnosť. Od Dominiky po postupe do finále Australian Open fanúšikovia veľa očakávajú. Verím, že ten tlak zvládne," povedal Lipták sa stredajšej tlačovej konferencii slovenského tímu.

Cibulková po návrate z Australian Open nemala problémy s adaptáciou a pochvaľuje si tvrdý povrch DecoColor v NTC. "Povrch je fantastický, ani rýchly, ani pomalý. Som pripravená na to, že po mojom úspešnom vystúpení na Australian Open vládne u slovenských tenisových fanúšikov eufória. Chcem to brať z pozitívnej stránky a na kurte dám do toho všetko. Pokiaľ ide o Nemky, Kerberovú veľmi dobre poznám. Budem sa jej snažiť odplatiť januárovú prehru z turnaja v Sydney. Petkovičová je pre mňa trochu neznámou," povedala slovenská jednotka.

Hantuchová sa teší, že po dvoch rokoch bude môcť vo Fed Cupe opäť hrať pred domácimi fanúšikmi. "Je skvelé hrať pred domácim publikom. V tréningoch sa navzájom všetky veľmi ťaháme a už sa nevieme dočkať začiatku zápasu. Nemky sú veľmi skúsené a kvalitné hráčky, budú to náročné zápasy," povedala skúsená Slovenka, ktorá bola v roku 2003 priamou aktérkou víťazného súboja proti Nemecku v Ettenheime. Rybáriková má so všetkými Nemkami, ktoré prišli do Bratislavy, priaznivú zápasovú bilanciu. "Mohla by to byť pre mňa výhoda, no každý zápas je iný. Najviac mi vyhovuje hra Petkovičovej. Dvakrát som ju zdolala, viem, že môj štýl jej nevyhovuje. Uvidíme, či mi dá kapitán príležitosť."



Sobotňajší i nedeľňajší program odštartuje v NTC o 13.00. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky boli vlani blízko k postupu do finále, keď po úvodných dvojhrách viedli v semifinále v moskovskom Krylatskom nad favorizovaným Ruskom 2:0. Družstvu kapitána Šamiľa Tarpiščeva sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Nemky sa vrátili medzi osemčlennú elitu vďaka triumfu 3:2 nad Srbskom. Ak Slovenky v druhý februárový víkend uspejú,, v semifinále nastúpia 19.-20. apríla opäť doma proti víťazovi súboja medzi Austráliou a Ruskom.