Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Tenisový turnaj WTA v Ostrave a Oktagon 17 v Brne sa uskutočnia

Na archívnej snímke slovenský MMA zápasník Marco Novák (vpravo) a Čech Tadeáš Růžička bojujú v zápase v rámci projektu miešaných bojových umení Oktagon Underground v Brne v sobotu 4. júla 2020. Foto: TASR/OKTAGON MMA

Napriek tomu úrady pripustili výnimky na medzinárodné podujatia, tie však podliehajú osobitnému schváleniu.

Praha 14. októbra (TASR) - Sobotný galavečer miešaných bojových umení (MMA) Oktagon 17 v Brne aj tenisový turnaj WTA v Ostrave (19.-25. októbra) sa uskutočnia podľa plánov. Obe podujatia dostali výnimku z obmedzení. Česká vláda v stredu sprísnila opatrenia proti šíreniu koronavírusu a oficiálne zakázala všetky športové podujatia, profesionálne kluby nemôžu ani plnohodnotne trénovať.

Napriek tomu úrady pripustili výnimky na medzinárodné podujatia, tie však podliehajú osobitnému schváleniu. Kým MMA a tenis sa dočkali, napríklad futbalisti Liberca a Sparty Praha stále čakajú, či im povolia uskutočniť zápasy Európskej ligy. "Hovorili sme s pani hygieničkou Rážovou a už je to v legislatívnom procese. Podarilo sa nám vyjednať výnimku pre turnaj WTA v Ostrave a Oktagon v Brne," citoval portál iDnes.cz predsedu Národnej športovej agentúry (NSA) Milana Hniličku, ktorý uviedol, že na výnimkách pre Liberec a Spartu Praha sa pracuje: "Je to zatiaľ v schvaľovacom procese."