Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Gombos a Pavlásek vo finále štvorhry neuspeli, titul ide do Británie

Na snímke tenista Norbert Gombos (Slovensko) Foto: TASR/Pavel Neubauer

V nedeľu sa hrá finále mužskej dvojhry, v ktorom sa o titul pobijú Nemec Gojowczyk a Uzbek Dustov.1

Bratislava 8. novembra (TASR) - Slovensko-český tenisový tandem Norbert Gombos, Adam Pavlásek neuspel vo finále štvorhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Štvrtému nasadenému britskému páru Ken Skupski, Neal Skupski podľahol za 68 minút v dvoch setoch 3:6, 6:7 (3). V druhom dejstve nevyužil za stavu 5:2 tri setbaly. Bratis Skupski získali šiesty challengerový titul.

„Pravdu povediac, s Adamom sme nečakali, že sa dostaneme až do finále. Je to pre nás obrovská skúsenosť, porazili sme na tomto turnaji skúsené deblové dvojice. Ďakujem Adamovi, vytvorili sme dobrý pár. Tiež chcem poďakovať STZ za voľnú kartu, ktorú sme na turnaji dostali, ďalej rodine a všetkým, ktorí nás povzbudzovali,“ citovala oficiálna stránka turnaja slová Gombosa, ktoré odzneli na slávnostnom ceremoniáli.

štvorhra - finále:

Ken Skupski, Neal Skupski (4-V.Brit.) - Norbert GOMBOS, Adam Pavlásek (SR/ČR) 6:3, 7:6 (3)



V dvojhre o titul Dustov a Gojowczyk


Uzbecký tenista Farrukh Dustov sa stal prvým finalistom dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V úvodnom semifinále si poradil so štvrtým nasadeným Holanďanom Igorom Sijslingom po vyše dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 7:6 (11), 6:7 (5), 7:5.

V dueli o titul nastúpi v nedeľu o 16.00 proti siedmemu nasadenému Nemcovi Petrovi Gojowczykovi, ktorý zdolal Kazacha Aleksandra Nedovjesova v dvoch setoch 6:3, 6:4. Zaujímavosťou je, že obaja finalisti vyradili vo štvrťfinále slovenských hráčov - Dustov v troch setoch Norberta Gombosa a Gojowczyk v dvoch setoch obhajcu titulu Lukáša Lacka.

dvojhra - semifinále:

Peter Gojowczyk (7-Nem.) - Aleksandr Nedovjesov (Kaz.) 6:3, 6:4, Farrukh Dustov (Uzb.) - Igor Sijsling (4-Hol.) 7:6 (11), 6:7 (5), 7:5
.
Na snímke Farruch Dustov z Uzbekistanu
Foto: TASR/Pavel Neubauer