Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Gombos vo štvorhre do finále, Lacko titul na Slovak Open neobháji

Na snímke tenista Norbert Gombos (Slovensko) Foto: TASR/Pavel Neubauer

V dvojhre tak Slovensko prišlo o svoje posledné želiezko.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Slovensko-český tenisový tandem Norbert Gombos, Adam Pavlásek sa prebojoval do finále štvorhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V semifinále si poradil s tretím nasadeným britským párom Colin Fleming, Jonathan Marray v troch setoch 4:6, 7:6 (2), 10:7 v tzv. supertajbrejku. Gombos bude mať v sobotu šancu získať prvý challengerový titul, vo finále nastúpia s Pavláskom proti ďalšej britskej dvojici Ken Skupski, Neal Skupski.

Lacko titul neoháji

Slovenský tenista Lukáš Lacko neobháji vlaňajší titul na bratislavskom challengeri Slovak Open. Vo štvrťfinále dvojhry prehral ako nasadená dvojka so sedmičkou "pavúka" Nemcom Petrom Gojowczykom za 73 minút v dvoch setoch 5:7, 4:6. Kľúčový bol desiaty gem úvodného dejstva, v ktorom Lacko nepremenil tri setbaly. Slovensko tak prišlo aj o svoje posledné želiezko v singli.

Na snímke Lukáš Lacko
Foto: TASR/AP


Bolo to trošku nespravodlivé

"Na tomto turnaji sa veľmi dobre hrá, sú na ňom výborné podmienky. Ja tu hrám vždy dobre, ale aj ostatní hráči tu hrajú dobre. V súboji s Gojowczykom bol prvý set možno o jednej lopte. Dnes to bolo trošku nespravodlivé...," povedal Lacko po prehre pre oficiálnu stránku turnaja a zhodnotil aj celý končiaci sa rok: "Bola to ďalšia ťažká sezóna. Nemôžem povedať, že by som hral horšie alebo výrazne lepšie, ako minulý rok. Jediným mínusom v tomto roku bolo to, že som nemal výrazný výsledok na grandslamovom turnaji. Takže sa mi rátalo iba 14 turnajov, nie 18. Nedokázal som uhrať veľký výsledok, podarilo sa mi to až v závere sezóny v Taškente. Vzhľadom na to ako to prebiehalo v tomto roku, predsa som si len splnil cieľ - účasť na prvom grandslame, ale rebríčkovo som chcel byť vyššie."




V singli Gombos vypadol

Vo štvrťinále neuspel aj ďalší Slovák. Norbert Gombos prehral na centri v NTC s Uzbekom Farrukhom Dustovom po takmer dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 7:6 (2), 3:6, 6:7 (4). Gombos nevyužil šancu na postup do piateho finále na ATP Challenger Tour. Dustov nastúpi v sobotu v semifinále proti štvrtému nasadenému Holanďanovi Igorovi Sijslingovi.

dvojhra - štvrťfinále:

Farrukh Dustov (Uzb.) - Norbert GOMBOS (SR) 6:7 (2), 6:3, 7:6 (4)

Peter Gojowczyk (7-Nem.) - Lukáš LACKO (2-SR) 7:5, 6:4

štvorhra - semifinále:

Norbert GOMBOS, Adam Pavlásek (SR/ČR) - Colin Fleming, Jonathan Marray (3-V. Brit.) 4:6, 7:6 /2), 10:7


Gombos s Dustovom mali v prvom sete množstvo brejkbalov, ani jeden však nevyužili a tak prišiel na rad tajbrejk. V skrátenej hre dominoval vďaka väčšej agresivite, lepšiemu podaniu i kvalitnejším returnom slovenský daviscupový reprezentant. Druhé dejstvo získal vďaka brejku v ôsmom geme vo svoj prospech Dustov, ktorý v 1. kole vyradil najvyššie nasadeného Čecha Jiřího Veselého.

V treťom sete si obaja hráči držali podanie a tak o všetkom rozhodol tajbrejk, v ktorom mal tentokrát navrch Dustov. Po dvoch minibrejkoch si vybudoval náskok 4:0 a za stavu 6:4 premenil v poradí tretí mečbal. Gombos si z Bratislavy odnáša prémiu 2480 eur a 20 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.



Rozhodlo pár lôpt

Gombos bol po prehre sklamaný. "Celý zápas som sa cítil na kurte veľmi dobre, dobre som podával a bol som veľmi dobrý vo výmenách, preto som vyhral prvý set. V druhom sete to bolo o pár loptách, ktoré mi nevyšli za stavu 3:4 pri mojom podaní, súper to už potom doservoval. Tretí set bol o tom, kto si udrží servis a nervy na uzde. Škoda, že mi v tajbrejku ušiel začiatok, potom sa už ťažko dobiehalo manko. Bojoval som do poslednej lopty, no nestačilo to. S priamou účasťou v hlavnej súťaži na úvodnom grandslame novej sezóny Australian Open to nevidím ružovo, pomohlo by mi jedine to, keby som vyhral challenger v Helsinkách," povedal po zápase tretí najlepší slovenský singlista.

Fotogaléria zo zápasu Gombos vs Dustov