Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Stankovič je novým členom Siene slávy slovenského tenisu

Na snímke bývalý slovenský tenista Branislav Stankovič, ktorého v sobotu 5. apríla 2014 slávnostne uviedli do Siene slávy Slovenského tenisového zväzu (STZ). Foto: TASR/Michal Svítok

Slávnostne ho do nej uviedli pred sobotňajšou štvorhrou daviscupového duelu Slovensko - Rakúsko.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Branislav Stankovič je novým členom Siene slávy slovenského tenisu. Slávnostne ho do nej uviedli pred sobotňajšou štvorhrou daviscupového duelu Slovensko - Rakúsko v bratislavskom NTC.

Štyridsaťosemročný rodák z Piešťan sa v bývalom Československu presadil už ako junior, keď bol v roku 1983 členom víťazného tímu v Galeovej pohári. O štyri roky neskôr sa stal halovým majstrom ČSSR medzi mužmi a s Richardom Vogelom získali zlato v debli na letnej univerziáde v Záhrebe.

Vo svetovom singlovom rebríčku je kariérnym maximom Stankoviča 86. miesto. Jediný deblový titul na profesionálnom okruhu vybojoval s Karlom Nováčkom na GP Czechoslovakia Open v Prahe v roku 1992. O rok neskôr ukončil kariéru v singli, štvorhru ale ešte hral aj v roku 1994 v drese slovenského daviscupového tímu. Ako člen družstva kapitána Miloslav Mečířa odohral päť duelov a všetky s víťazným koncom.

Po skončení aktívnej činnosti viedol Stankovič ako tréner Karola Kučeru, Karin Habšudovú i Jána Krošláka. V úlohe kouča pôsobil aj pri slovenskej daviscupovej a fedcupovej reprezentácii. V uplynulých rokoch sa venuje najmä organizácii challengerového turnaja v Košiciach.