Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Talianske tenistky postúpili do finále Pohára Billie-Jean Kingovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Talianky sa so Slovinkami stretli vôbec prvýkrát v histórii PBJK.

Sevilla 11. novembra (TASR) - Kanadské tenistky postúpili do finále Pohára Billie-Jean Kingovej. V sobotnom druhom semifinále proti Česku v Seville o tom rozhodla až štvorhra, v ktorej zvíťazila dvojica Gabriela Dabrowská a Leylah Fernandezová nad Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou 7:5, 7:6 (3). Vo finále sa Kanaďanky stretnú s Taliankami, zámorské hráčky čaká prvá finálová účasť v histórii PBJK.

Do vedenia išli Češky zásluhou Barbory Krejčíkovej, ktorá zdolala 18-ročnú Marinu Stakusicovú poľahky 6:2, 6:1. Následne mohla spečatiť postup Česka do siedmeho finále v histórii samostatnosti Markéta Vondroušová, tá však v pozícii favoritky nezvládla duel s Leylah Fernandezovou a prehrala v troch setoch 2:6, 6:2, 3:6. Na hre 21-ročnej Fernandezovej sa v debli neprejavila únava z trojsetovej bitky a výraznou mierou prispela k postupu "javorových listov".

Talianky si postup vybojovali v súboji proti Slovinsku. Rozhodli o tom už v dvojhrách, keď viedli 2:0. Taliansko sa so Slovinskom stretlo vôbec prvýkrát v histórii PBJK. Prvý bod pre finalistky získala Martina Trevisanová, ktorá si poradila s Kajou Juvanovou 7:6 (6), 6:3. V ďalšom zápase zvíťazila Jasmine Paoliniová nad Tamarou Zidanšekovou 6:2, 4:6, 6:3 a ukoristila rozhodujúci druhý bod.



finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej:



semifinále:

Česko - Kanada 1:2

Barbora Krejčíková - Marina Stakusicová 6:2, 6:1

Markéta Vondroušová - Leylah Fernandezová 2:6, 6:2, 3:6

Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková - Gabriela Dabrowská, Leylah Fernandezová 5:7, 6:7 (3)

/Kanada postúpila do finále/



Taliansko - Slovinsko 2:0 po dvojhrách

Martina Trevisanová - Kaja Juvanová 7:6 (6), 6:3

Jasmine Paoliniová - Tamara Zidanšeková 6:2, 4:6, 6:3

/Taliansko postúpilo do finále/