Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Aj finálový turnaj Davis Cupu preložili na rok 2021

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pôvodne sa mal finálový turnaj uskutočniť od 23. do 29. novembra v Madride.

Madrid 26. júna (TASR) – Finálový turnaj tenisového Davisovho pohára v Madride preložili na rok 2021. Dnes o tom informovala investičná firma Kosmos a Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

Pôvodne sa mal finálový turnaj uskutočniť od 23. do 29. novembra v Madride, ale zastavila ho koronakríza. Nový termín je 22. až 28. novembra 2021. Štartové pole 18-členného podujatia ani vyžrebovanie sa nezmenilo. Zápasy play off, ktoré sa mali hrať v septembri tohto roka, preložili na marec, resp. september 2021.

Spoločnosť Kosmos španielskeho futbalového obrancu Gerarda Piqueho z FC Barcelona podpísala s ITF 25-ročnú zmluvu vo výške tri miliardy dolárov pre organizáciu finálových turnajov.

„Je to obrovská škoda a všetkých nás mrzí, že sa nebude hrať v roku 2020. Nevieme, ako sa bude vyvíjať situácia s pandémiou COVID-19 v krajinách účastníkov, ani ako reštrikcie budú ešte platiť v Španielsku. Odklad ale nemá dopad na našu ambíciu dlhodobo organizovať finálové turnaje Davis Cupu. Už sa tešíme na rok 2021," povedal Pique pre web ITF.