Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Osaková a S. Williamsová postúpili do semifinále na Australian Open

Na snímke japonská tenistka Naomi Osaková postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open po víťazstve nad Taiwančankou Hsieh Su-Wei 6.2 a 6:2 v utorok 16. februára 2021. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročná víťazka US Open už ťahé sériu 19 víťazných duelov.

Melbourne 16. februára (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková sa prebojovala do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V utorňajšom štvrťfinále zvíťazila ako nasadená trojka nad Su-wei Hsieh z Taiwanu dvakrát 6:2. Stále tak živí nádej na zisk druhého titulu na Australian Open. V semifinále sa stretne so Serenou Williamsovou, ktorá zdolala Simonu Halepovú z Rumunska dvakrát 6:3.

Hoci mala Osaková menšie problémy so svojím podaním, výborne returnovala a dokázala súperke prerážať servis. "Bola som dosť pokojná. Som naozaj rada, aký výkon som dnes predviedla. Zvyčajne sa na žreb nepozerám, všetci mi o tom ale hovoria. Pozerala som Serenine zápasy a bude to zábava," citovala trojnásobnú grandslamovú šampiónku agentúra AFP. Dvadsaťtriročná víťazka US Open už ťahé sériu 19 víťazných duelov.


ženy - dvojhra - štvrťfinále:



Serena Williamsová (USA-10) - Simona Halepová (Rum.-2) 6:3, 6:3
Naomi Osaková (Jap.-3) - Su-wei Hsieh (Taiwan) 6:2, 6:2