Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Polášek s Dodigom postúpili už do štvrťfinále štvorhry Australian Open

Slovensko-chorvátsky deblový pár Filip Polášek (vpravo) a Ivan Dodig, archvne foto. Foto: TASR/AP

Poláškovi s Dodigom vyšiel úvod osemfinálového zápasu a po rýchlom brejku si vybudovali náskok 4:1.

Melbourne 15. februára (TASR) -Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali už do štvrťfinále štvorhry na grandslamovom Australian Open v Melbourne. Vlaňajší semifinalisti zdolali v osemfinále ako turnajové deviatky siedmy nasadený brazílsko-rumunský pár Marcelo Melo, Horia Tecau 6:4, 6:3.

V dueli o postup do semifinále nastúpia Polášek s Dodigom v utorok o 4.00 SEČ proti domácim Austrálčanom Matthewovi Ebdenovi a Johnovi-Patrickovi Smithovi, ktorí vyradili štvrtý nasadený holandsko-poľský tandem Wesley Koolhof, Lukasz Kubot 7:6 (2), 6:4. Slovensko-chorvátska dvojica má už v Melbourne istú spoločnú prémiu 110.000 austrálskych dolárov pred zdanením a 360 bodov do svetového deblového rebríčka ATP.

Poláškovi s Dodigom vyšiel úvod osemfinálového zápasu a po rýchlom brejku si vybudovali náskok 4:1. Melo s Tecauom v ďalších minútach vyrovnali na 4:4 a v deviatom geme mali k dispozícii dva brejkbaly. Nevyužili ich však a v desiatej hre prišli o servis, hoci viedli 40:15. V druhom dejstve Polášek s Dodigom odskočili súperom na 5:2 a zápas už dotiahli do úspešného konca.

muži - štvorhra - osemfinále:



Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (Chor./SR-9) - Marcelo Melo, Horia Tecau (Braz./Rum.-7) 6:4, 6:3