Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Prvý grandslam sezóny pôjde podľa plánov, hlásia organizátori

Na snímke japonský tenista Kei Nišikori opúšťa predčasne dvorec na Australian Open. Foto: TASR/AP

Sťažnosti prichádzajú najmä od účastníkov kvalifikácie. Slovinka Dalila Jakupovičová musela odstúpiť zo zápasu a z kurtu jej museli pomôcť.

Melbourne 16. januára (TASR) - Prvý grandslamový turnaj sezóny Australian Open prebehne presne podľa plánov. Sú o tom presvedčení organizátori, ktorí veria, že rozsiahle požiare a silné znečistenie ovzdušia v dejisku podujatia Melbourne výraznejšie neovplyvnia program.

Vyhlásili to na margo rastúcich pochybností, keď viacerí protagonisti kvalifikácie vyjadrili nespokojnosť s podmienkami. Vinou požiarov je Melbourne v súčasnosti mesto s najhoršou kvalitou vzduchu. "Vyrojilo sa mnoho špekulácii o Australian Open, či vôbec bude alebo sa začne neskôr. Odpoveď je jasná, bude," citoval web BBC riaditeľa turnaja Craiga Tileyho.

Ten ubezpečil, že kvalitu ovzdušia pravidelne kontrolujú: "Ide o komplexnú problematiku. Máte mnoho rôznych zdrojov, ktoré uvádzajú rozdielne údaje o ovzduší. My sa riadime lekárskymi usmerneniami a dôverujeme expertom. Bezpečnosť hráčov je pre nás priorita."

Jeho tvrdenia sú však v kontraste s realitou. Sťažnosti prichádzajú najmä od účastníkov kvalifikácie. Slovinka Dalila Jakupovičová musela odstúpiť zo zápasu a z kurtu jej museli pomôcť. Britka Liam Broadeyová poznamenala, že kým tenisti hrajú vonku, úrady odporučili domácim, aby sa spoločne s domácimi zvieratami zdržiavali vo vnútri.