Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Bartyovej chýba tréner: Nemať ho pri sebe je naozaj ťažké

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročná Austrálčanka sa rozhodla neabsolvovať cestu do Európy pre riziko spojené s pandémiou koronavírusu a pre nedostatočnú prípravu.

Brisbane 9. septembra (TASR) - Tenistka Ashleigh Bartyová dúfa, že sa v čo najkratšom čase bude môcť pripravovať na Australian Open. Ženská svetová jednotka sa po absencii na US Open nezúčastní ani na ďalšom grandslamovom turnaji Roland Garros (21. septembra - 11. októbra), na ktorom mala obhajovať vlaňajší titul.

Dvadsaťštyriročná Austrálčanka sa rozhodla neabsolvovať cestu do Európy pre riziko spojené s pandémiou koronavírusu a pre nedostatočnú prípravu. Uviedla, že je skutočne ťažké byť bez jej trénera Craiga Tyzzera. Bartyová žije v Brisbane, jej tréner zasa v nákazou zasiahnutom Melbourne. Cestovanie cez Austráliu prísne kontrolujú, aby sa zabránilo prepuknutiu choroby. Bartyová sa s trénerom nevidela od marca. "Nemať ho tu hore v Queenslande je naozaj ťažké. Snažili sme sa všetko urobiť správne v rámci cestovania, ale bohužiaľ nám to neumožnili. Skúsime to neskôr a dúfam, že sem bude môcť prísť, a že sa čo najlepšie pripravíme na austrálske leto," citovala Bartyovú agentúra AFP.

Austrálčanka tiež uviedla, že účasť na Roland Garros zvažovala niekoľko mesiacov.