Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Becker nechce, aby tenisový Wimbledon odložili priskoro

Nemecká tenisová legenda a trojnásobný wimbledonský šampión Boris Becker čaká na začiatok tlačovej konferencie vo Frankfurte 23. augusta 2017. Becker sa stal novým šéfom nemeckej mužskej tenisovej zložky. Oznámil to prezident Nemeckého tenisového zväzu Ulrich Klaus. Becker ešte vlani pôsobil ako tréner bývalej svetovej jednotky Srba Novaka Djokoviča. Foto: TASR/AP

Tenisový Wimbledon sa koná každoročne od roku 1877 a prerušili ho iba svetové vojny.

Berlín 1. apríla (TASR) - Bývalý nemecký tenista Boris Becker kritizoval organizátorov Wimbledonu za príliš unáhlené rozhodovanie o osude prestížneho turnaja v roku 2020. Trojnásobný víťaz tohto podujatia chce, aby sa počkalo s verdiktom aspoň do konca apríla.

Oragnizátori Wimbledonu pravdepodobne už v priebehu tohto týždňa pre pandémiu koronavírusu zrušia alebo odložia turnaj, ktorý sa mal konať od 29. júna do 12. júla. "Trpezlivosť je cnosť," zverejnil Becker na sociálnej sieti v príspevku, ktorý vyvolal rozporuplné reakcie. Nemec totiž spochybňoval aj prísne opatrenia v boji s novým koronavírusom a v tejto súvislosti spomenul, že chrípke minulý rok podľahlo v Nemecku 25.000 ľudí.

Nemec tiež kritizoval názory, podľa ktorých by sa v roku 2020 nemuseli odohrať už žiadne turnaje ATP a WTA. Vyjadrila ich napríklad Francúzka Amelie Mauresmová. "Prestaňme všetko maľovať na čierno. Tenis sa, samozrejme, bude hrať aj tento rok," vyhlásil Becker.

Tenisový Wimbledon sa koná každoročne od roku 1877 a prerušili ho iba svetové vojny. Správu zverejnila agentúra SID.