Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Benčičová na Slovensku zatiaľ stopercentná,teší sa na oddych v Tatrách

Na snímke švajčiarska tenistka Belinda Benčičová pózuje s trofejou po víťazstve nad Slovenkou Viktóriou Kužmovou vo finále ženskej dvojhry na tenisovom turnaji Bratislava Open 22. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Pred ďalším turnajom série Peugeot Tennis Tour 2020 na dvorcoch Slávie STU chce trochu vypnúť a načerpať sily v horách.

Bratislava 22. júna (TASR) - Svetová tenisová osmička Belinda Benčičová má na Slovensku zatiaľ stopercentnú bilanciu. Slovanu Bratislava pomohla k zisku titulu v extralige žien a premožiteľku nenašla ani na turnaji Bratislava Open. V štyroch zápasoch stratila iba osem gemov, z toho päť vo finále proti Viktórii Kužmovej.

Švajčiarka so slovenskými koreňmi musela v každom dueli potvrdzovať úlohu favoritky, no nepripúšťala si žiaden tlak. "Ja to tak neberiem. Keď idem na kurt, snažím sa sústrediť iba na zápas a na to, aby som vyhrala. Je skvelé, že na Slovensku sa mi zatiaľ tak darí. Hrá sa mi tu super a dúfam, že to bude takto pokračovať."

S Kužmovou sú dlhé roky dobré kamarátky a poznajú sa z tréningov, vo vzájomnom súťažnom zápase sa však až doposiaľ nestretli. "S Viki to býva na tréningoch veľmi tesné. Hrá rýchlo, dobre servuje. Dôležité bolo prežiť prvé dve lopty a skúsiť sa dostať do výmeny, čo sa mi dnes darilo," pochvaľovala si Benčičová.

Pred ďalším turnajom série Peugeot Tennis Tour 2020 na dvorcoch Slávie STU chce trochu vypnúť a načerpať sily v horách. "Po druhý raz v živote pôjdem do Tatier, veľmi sa na to teším. Fakt som v uplynulých týždňoch veľa trénovala a odohrala množstvo zápasov. Potrebujem si už oddýchnuť. Po podujatí na Slávii pôjdem so Švajčiarska, kde ma tiež čaká pár turnajov a následne extraliga."