Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

Bývalá svetová jednotka Wozniacka po Australian Open ukončí kariéru

Dánska tenistka Caroline Wozniacka. Foto: TASR/AP/J Pat Carter

Jej kariéru poznačilo v lete 2018 autoimunitné ochorenie reumatoidná artritída. Aj pre to postupne strácala výkonnosť a tento rok zakončila na 38. mieste v renkingu.

Kodaň 6. decembra (TASR) - Dánska tenistka Caroline Wozniacka ukončí kariéru po Australian Open v januári 2020. Bývalá svetová jednotka to oznámila v piatok.

Dvadsaťdeväťročná Wozniacka si naplánovala rozlúčku na mieste, kde dosiahla svoj jediný grandslamový titul, v Austrálii triumfovala v roku 2018. Celkovo získala dosiaľ 30 titulov na okruhu WTA, štyri na ITF. Na čele renkingu strávila dovedna 71 týždňov a od zavedenie virtuálneho rebríčka je v tomto smere deviata najúspešnejšia v histórii.

"Na kurtoch som dosiahla všetko, o čom som snívala. Vždy som si hovorila, že keď raz príde tento čas, sú aj iné veci, ktorým by som sa chcela venovať. V uplynulých mesiacoch som si čoraz viac uvedomovala, že je veľmi veľa iných vecí, mimo kurtov, ktoré chcem dosiahnuť. Založenie rodiny je jedna z nich. Chcem poďakovať všetkým fanúšikom, sponzorom, priateľom, zvlášť trénerovi a rodine za podporu, bez vás by som sa nedostala tam, kde som," napísala Wozniacka na twitteri.

Jej kariéru poznačilo v lete 2018 autoimunitné ochorenie reumatoidná artritída. Aj pre to postupne strácala výkonnosť a tento rok zakončila na 38. mieste v renkingu, najhoršie postavenie od roku 2007. "Chcem cestovať po svete a zvyšovať povedomie o tejto chorobe," priblížila Wozniacka jeden zo svojich nadchádzajúcich cieľov.