Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Kavčičov štart proti Slovákom otázny, Slovinci čakali rýchlejší povrch

Na snímke Slovinci zľava Grega Žemlja, Blaž Kavčič, kapitán Blaž Trupej, Tom Kočevar Dešman a Mike Urbanija počas tlačovej konferencie slovinského daviscupového tímu pred zápasom 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Slovensku 3. marca 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj medzi Slovenskom a Slovinskom.


Bratislava 3. marca (TASR) - Nad štartom slovinského tenistu Blaža Kavčiča v zápase 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Slovensku (6.-8. marca v bratislavskom NTC) visí otáznik. Pred dvomi týždňami sa podrobil operácii chodidla a iba pred pár dňami začal s tréningom.

"Nečakal som, že sa budem uzdravovať tak rýchlo. Nebol to komplikovaný zákrok, ale chodidlo je v tenise veľmi dôležité. Pri behu pociťujem bolesti, no môj stav sa postupne zlepšuje. Slovenských hráčov dobre poznám. Na tvrdom povrchu budú silní, no určite nepredáme kožu lacno. Počas daviscupového týždňa mam narodeniny. Určite by ma potešilo víťazstvo a potom nejaká party," povedal Kavčič na utorňajšej tlačovej konferencii slovinského tímu.

Slovinský kapitán Blaž Trupej si zatiaľ prípravu pochvaľuje. "Sme radi, že môžeme hrať v takom krásnom tenisovom stánku, akým je NTC. Sme veľmi spokojní s podmienkami. Čakali sme o trochu rýchlejší povrch, ale postupne si na neho zvykáme. Sužovali nás zranenia, no snažili sme sa zložiť čo najsilnejší tím, v ktorom. máme jedného debutanta. Ťažko povedať, či v zostave príde k nejakým zmenám. Náš najlepší hráč Blaž Rola nefiguruje v nominácii, lebo dal prednosť individuálnemu programu. Určite by sme privítali, keby zmenil svoj názor a pricestoval za nami do Bratislavy."

Grega Žemlja prišiel do slovenskej metropoly ovenčený titulom z turnaja kategórie Futures v Iráne. V minulosti bol v prvej svetovej päťdesiatke. "Mal som zdravotné problémy a 18 mesiacov som bol mimo tenisového kolotoča. Postupne sa do toho opäť dostávam. Proti Slovensku budeme v úlohe outsidera, ale vždy keď sme boli v tejto pozícii, hrali sme lepšie, ako keď sme boli favoritmi. Zo Slovákov najlepšie poznám Lukáša Lacka, odohrali sme spolu myslím päť zápasov. Obľubuje hard, tunajší kurt mu vyhovuje. Bude ťažké ho zdolať."

V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj medzi Slovenskom a Slovinskom. Slováci vlani po domácich triumfoch nad Lotyšskom a Rakúskom postúpili do baráže o svetovú skupinu, v nej však zverenci kapitána Miloslava Mečířa prehrali v Chicagu s favorizovaným tímom USA hladko 0:5.