Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Tenis

DAVIS CUP: Bautista Agut nebude pokračovať na turnaji, zomrel mu otec

Španiel Roberto Bautista Agut vracia loptičku Rusovi Andrejovi Rublevovi v zápase B-skupiny Rusko - Španielsko na finálovom turnaji Davisovho pohára v Madride 19. novembra 2019. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Španieli postúpili do štvrťfinále súťaže, v tíme sú momentálne Rafael Nadal, Feliciano Lopez, Marcel Granollers a Pablo Carreňo Busta.

Madrid 22. novembra (TASR) - Španielskemu tenistovi Robertovi Bautistovi Agutovi zomrel otec Ximo. Stalo sa tak iba niekoľko hodín po tom, čo deviaty hráč svetového rebríčka opustil reprezentačný tím na finálovom turnaji Davisovho pohára v Madride, aby mohol byť s vážne chorým otcom. Po jeho smrti sa Bautista Agut z podujatia odhlásil.

"Vyjadrujeme hlbokú ľútosť nad smrťou Xima Bautistu. Chceli by sme podporiť Roberta v týchto pre neho ťažkých časoch. Je to výnimočný hráč, ktorý zosobňuje najvyššie hodnoty tenisu a športu," uviedla Španielska tenisová federácia (RFET) vo svojom vyhlásení. Ximo Bautista utrpel v roku 2016 pri domácej nehode vážne zdravotné problémy, z ich následkov sa už nikdy celkom nezotavil.

Španieli postúpili do štvrťfinále súťaže, kde ich v piatkovom súboji čakala Argentína. V tíme sú momentálne Rafael Nadal, Feliciano Lopez, Marcel Granollers a Pablo Carreňo Busta. Informovala o tom agentúra DPA.