Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

SR proti Švédsku s Hantuchovou, Rybárikovou, Schmiedlovou a Čepelovou

Na snímke slovenské tenistky Magdaléna Rybáriková (vľavo) a Daniela Hantuchová. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenky nastúpia bez momentálne zranenej štvrťfinalistky Australian Open Dominiky Cibulkovej, ktorá sa v marci podrobila operácii výrastku na achilovke.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Kvarteto slovenských tenistiek Daniela Hantuchová (48. vo svetovom rebríčku WTA), Magdaléna Rybáriková (49.), Anna Karolína Schmiedlová (67.), Jana Čepelová (122.) figuruje v nominácii na barážový zápas o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku (18.-19. apríla na antuke v NTC).



Z prípravných prác antukového povrchu v NTC na fedcupové stretnutie play off o udržanie sa v II. skupine žien Slovensko - Švédsko v Bratislave 8. apríla 2015.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Severanky pricestujú do Bratislavy so štvoricou Johanna Larssonová (46.), Susanne Celiková (226.), Rebecca Petersonová (240), Sofia Arvidssonová (274.).


Slovenky nastúpia bez momentálne zranenej štvrťfinalistky Australian Open Dominiky Cibulkovej, ktorá sa v marci podrobila operácii výrastku na achilovke. Vo fedcupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj. Hlavnou rozhodkyňou bude Britka Denise Parnellová, v úlohe empajrových sa predstavia Francúzka Aurelie Tourteová a Chorvátka Tamara Vrhovecová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 14.00, v nedeľu od 13.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Zverenky kapitána Mateja Liptáka začiatkom februára prehrali na antuke v Apeldoorne s domácimi Holanďankami 1:4 a musia bojovať o udržanie sa v druhej lige. Švédky podľahli doma na harde v Helsingborgu Švajčiarsku 1:3.