Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Švédky proti SR s Larssonovou, Arvidssonovou, Petersonovou a Celikovou

Švédska tenistka Johanna Larssonová. Foto: TASR/AP

Slovenský kapitán Matej Lipták oznámi nomináciu v stredu popoludní.

Štokholm 7. apríla (TASR) - Kvarteto švédskych tenistiek Johanna Larssonová, Sofia Arvidssonová, Rebecca Petersonová, Susanne Celiková by malo pricestovať do Bratislavy na barážový zápas o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie na pôde Slovenska (18.-19. apríla na antuke v NTC). V rozhovore pre oficiálnu stránku Švédskej tenisovej federácie to naznačil kapitán tímu Lars-Anders Wahlgren.

Slovenky nastúpia bez momentálne zranenej štvrťfinalistky Australian Open Dominiky Cibulkovej, Wahlgren ich napriek tomu považuje za favoritky duelu. "Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Anna Karolína Schmiedlová ani Jana Čepelová teraz nepodávajú oslnivé výkony, no tri z nich sú v prvej svetovej stovke. Sú talentované, majú veľký potenciál a doma dokážu zahrať dobre," povedal Wahlgren pre tennis.se.

Slovenský kapitán Matej Lipták oznámi nomináciu v stredu popoludní. Jeho zverenky začiatkom februára prehrali na antuke v Apeldoorne s domácimi Holanďankami 1:4 a musia bojovať o udržanie sa v druhej lige.