Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Ferrer šokoval v Monte Carle, Federer zdolal vo štvrťfinále Tsongu

Roger Federer Foto: TASR/AP

Súperom Švajčiara bude druhý nasadený Srb Novak Djokovič, ktorý v piatok zdolal Guillerma Garciu Lopeza zo Španielska.

Monte Carlo 18. apríla (TASR) - Tretím semifinalistom na tenisovom turnaji ATP v Monte Carle sa stal Švajčiar Roger Federer, ktorý otočil súboj proti Francúzovi Jo-Wilfried Tsongovi a zvíťazil v troch setoch 2:6, 7:6 (6) a 6:1.

Štvrtý nasadený Federer prehral prvý set, ale v dramatickom tajbrejku druhého dejstva triumfoval a súpera následne definitívne zlomil v treťom sete. Súperom Švajčiara bude druhý nasadený Srb Novak Djokovič, ktorý v piatok zdolal Guillerma Garciu Lopeza zo Španielska v troch setoch 4:6, 6:3 a 6:1.

Výraz Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu nepotrebuje komentár
Foto: TASR/AP
.
Ferrer šokoval Nadala

Predtým šokoval Španiel David Ferrer, ktorý prekvapujúco zdolal svojho krajana Rafaela Nadala 7:6 (1) a 6:4. Pre lídra svetového rebríčka to bola prvá prehra na antuke po sérii 30 víťazstiev. Ferrer vyhral nad svojím slávnejším krajanom na antuke iba druhýkrát v kariére, naposledy sa mu to podarilo pred 10 rokmi. "Na ďalší triumf budem musieť čakať ďalšie desaťročie," povedal Ferrer.

Jeho súperom v boji o finále bude Švajčiar Stanislas Wawrinka. Turnajová trojka zdolala Miloša Raoniča z Kanady v dvoch setoch 7:6 (5) a 6:2.



dvojhra - štvrťfinále:
Stanislas Wawrinka (3-Švajč.) - Miloš Raonič (8-Kan.) 7:6 (5), 6:2, David Ferrer (6-Šp.) - Rafael Nadal (1-Šp.) 7:6(1), 6:4, Roger Federer (4-Švajč.) - Jo-Wilfried Tsonga (9-Fr.) 2:6, 7:6 (6), 6:1, Novak Djokovič (2-Srb.) - Guillermo Garcia-Lopez (Šp.) 4:6, 6:3, 6:1
.
Nadal druhýkrát v kariére prehral s krajanom Davidom Ferrerom, naposledy sa mu to podarilo pred 10 rokmi
Foto: TASR/AP


David Ferrer (vpravo) ukončil Nadalovu 30-zápasovú víťaznú sériu na antuke
Foto: TASR/AP