Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Gombos aj Martin do semifinále na tenisovom Bratislava Open

Na snímke slovenský tenista a druhý nasadený hráč Bratislava Open Norbert Gombos. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Štvrtkový program sa začal s oneskorením pre dážď.

Bratislava 18. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na turnaji Bratislava Open. Vo štvrťfinále si na antuke Slovana ako nasadená dvojka poradil s krajanom Lukášom Pokorným hladko 6:0, 6:3. V dueli o postup do finále nastúpi proti Lukášovi Kleinovi, ktorý zdolal Filipa Horanského 6:2, 6:7 (0), 6:3.

Štvrtkový program sa začal s oneskorením pre dážď, čo Gombosovi spôsobilo mierne komplikácie. "Bol som trochu v strese, lebo nikto nám nič nepovedal, kedy sa presne začne. Potom som sa dozvedel od rozhodcu, že o päť minút hrám, tak som sa musel rýchlo zbaliť a ísť na kurt," citovala Gombosa oficiálna stránka série Peugeot Tennis Tour 2020.

S Pokorným mal Gombos oveľa menej problémov ako v 1. kole s Michalom Novanským, s ktorým v prvom sete prehrával 3:5. "Miško ma prekvapil, možno som ho trochu podcenil. Dnes som sa cítil na kurte výborne, super som začal a potom som už na dvorci dominoval. Vo výmenách som si na Lukáša veril, dobre som sa pohyboval," dodal zverenec trénera Tibora Tótha.

Suverénne ide ďalej aj najvyššie nasadený Andrej Martin po víťazstve 6:3, 6:2 nad 19-ročným Krištofom Minárikom, ktorý v 1. kole vyradil deblového špecialistu Filipa Poláška. "Žiaden zápas nie je ľahký, najmä po dlhej pauze. Je to pre mňa zábava byť na kurte, veľmi si to užívam, Teším sa, že som vyhral ďalší zápas. Bolo to fajn, diváci videli dlhé výmeny. Som o vyše 10 rokov starší ako Krištof, mám viac skúseností, čo zavážilo. Je však perfektné, že mladí hrajú na takýchto turnajoch, dostanú sa do povedomia, Je to pre nich obrovská škola zahrať si zápasy," uviedol Martin, ktorého v semifinále čaká Alex Molčan. Nasadená päťka si poradila s turnajovou trojkou Jozefom Kovalíkom nečakane hladko 6:3, 6:3.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Alex Molčan (5-SR) - Jozef Kovalík (3-SR) 6:3, 6:3, Andrej Martin (1-SR) - Krištof Minárik (7-SR) 6:3, 6:2, Lukáš Klein (6-SR) - Filip Horanský (SR) 6:2, 6:7 (0), 6:3, Norbert Gombos (2-SR) - Lukáš Pokorný (SR) 6:0, 6:3