Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Hewitt zostáva na kauciu v domácom väzení a čaká na možnosť odvolania

Na archívnej snímke z 9. februára 2015 bývalý tenista Bob Hewitt na súde v Johannesburgu. Súd v juhoafrickom Johannesburgu uznal v pondelok 23. marca 2015 bývalého tenistu Boba Hewitta vinným zo znásilnenia a napadnutia, ktorého sa mal dopustiť pred niekoľkými desaťročiami. Foto: TASR/AP

Hewitt mal činy spáchať v 80-tych a 90-tych minulého storočia, keď pracoval ako tenisový tréner v JAR.

Pretoria 19. mája (TASR) - Niekdajší tenista Bob Hewitt zostáva na kauciu v domácom väzení a čaká na možnosť odvolania sa voči šesťročnému odňatiu slobody. Juhoafrický súd v pondelok uznal 75-ročného rodáka z Austrálie vinného z viacnásobného znásilnenia maloletých dievčat.



Sudca v utorok predĺžil Hewittovi možnosť zdržiavať sa doma až do 19. júna, keď by mal rozhodnúť o jeho odvolaní sa voči verdiktu. Lehota je nutná na to, aby sa Hewittov nový právnik Johann Engelbrecht mohol oboznámiť so spisom.

Hewitt mal činy spáchať v 80-tych a 90-tych minulého storočia, keď pracoval ako tenisový tréner v JAR. Obvinený aj v záverečný deň procesu tvrdil, že je nevinný. Jeho tím obhajcov sa teraz plánuje obrátiť na najvyšší odvolací súd v JAR a v prípade neúspechu podať dovolanie u šéfa justície v krajine.

Zatiaľ sa Hewitt môže vzdialiť zo svojho domu na malej citrusovej farme iba v prípade návštevy lekára. V minulosti bol špecialistom na štvorhru a mix, v oboch kategóriách vyhral všetky štyri grandslamové turnaje. V dvojhre dosiahol sedem turnajových titulov.