Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Horanský postúpil do semifinále challengru Kooperativa Bratislava

Na archívnej snímke slovenský tenista Filip Horanský. Foto: TASR - Michal Svítok

V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti Argentínčanovi Sebastianovi Baezovi.

Bratislava 11. júna (TASR) - Slovenský tenista Filip Horanský sa prebojoval už do semifinále dvojhry na challengri Kooperativa Bratislava Open. Vo štvrťfinále zdolal Turka Cema Ilkela 6:3, 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti Argentínčanovi Sebastianovi Baezovi.

Kližan zvládol vyrovnanú bitku v prvom sete, v ktorom si obaja hráči držali podanie. Rozhodol tajbrejk a v ňom slovenský reprezentant premenil hneď prvý setbal. V druhom sete vzal súperovi servis hneď v prvej hre, to isté zopakoval aj v piatej a mohol sa tešiť z postupu.

Slovenského reprezentanta, ktorý avizoval, že po Wimbledone tento rok ukončí kariéru, podporovala na dvorcoch Slovana Bratislava opäť početná divácka kulisa.

„Prvý set bol vyrovnanejší ako druhý, mal som v ňom aj trochu šťastia. Súper mal pár brejkbalov, no podarilo sa mi ich odvrátiť. V druhom sete som hral lepšie, Kuznecov si držal svoj štandard a nestačilo mu to," zhodnotil svoje vystúpenie Kližan a pripojil aj svoj názor na semifinálového súpera.

„Griekspoora som videl hrať tento a aj minulý rok, je to veľmi solídny hráč. Ide do toho, hrá veľmi agresívne a dnes vyradil Lehečku, čo je možno budúca hviezda. Bude to ťažký zápas."

Do semifinále sa prebojoval aj Filip Horanský. Vo štvrťfinále zdolal Turka Cema Ilkela 6:3, 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti Argentínčanovi Sebastianovi Baezovi.

Dvojhra - štvrťfinále:

Martin KLIŽAN - Andrej Kuznecov (Rus.) 7:6 (4), 6:2
Filip HORANSKÝ (SR) - Cem Ilkel (Tur.) 6:3, 6:4
Sebastian Baez (Arg.) - Matthias Bachinger (Nem.) 7:6 (5), 7:6 (0)
Tallon Griekspoor (Hol.-5) - Jiří Lehečka (ČR) 2:6, 6:3, 6:2