Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

Prvým finalistom dvojhry na turnaji Privatbanka Open sa stal Klein

Na archívnej snímke slovenský tenista Lukáš Klein. Foto: TASR - Martin Baumann

Zápas mal kuriózny záver. Za stavu 3:6 v tajbrejku si Gombos za nadávky a odpálenie loptičky vyslúžil druhé varovanie.

Bratislava 11. júla (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Klein sa stal prvým finalistom dvojhry na Privatbanka Open. Víťaz podujatia Bratislava Open si v repríze semifinále úvodného podujatia Peugueot Tennis Tour poradil s druhým nasadeným Norbertom Gombosom 6:1, 7:6 (3).

Zápas mal kuriózny záver. Za stavu 3:6 v tajbrejku si Gombos za nadávky a odpálenie loptičky vyslúžil druhé varovanie. Empajrový rozhodca ho následne potrestal odňatím fiftínu, čo znamenalo víťazstvo Kleina. Jeho finálovým súperom bude v nedeľu o 16.00 h Alex Molčan, ktorý vyradil najvyššie nasadeného Andreja Martina 6:3, 4:6, 6:4.

"Teší ma, že som postúpil do druhého finále za sebou. Dôležité bolo, že mi vyšiel začiatok zápasu. Norovi sa nedarilo na podaní, vôbec mu tam nepadalo, čo som využil. V druhom sete som rýchlo prišiel o brejk a potom sme sa ťahali o každý gem. Musel som byť v strehu, lebo Noro hrá veľmi rýchlo a bojuje až do konca. V tajbrejku som mal pevnejšie nervy," uviedol piaty nasadený Klein.

Molčan potvrdil vysokú úspešnosť v trojsetových zápasoch. Vo finále sa pokúsi odplatiť Kleinovi prehru z Bratislava Open. "Vedel som, že s Andrejom to bude ťažké, vždy hráme na tri sety a vždy je to veľmi vyrovnané. Som rád, že som to zvládol, každé víťazstvo sa počíta. S Lukášom si dáme zajtra odvetu za Bratislava Open, vyhrá ten lepší."

Muži - dvojhra - semifinále:

Lukáš Klein (SR-5) - Norbert Gombos (SR-2) 6:1, 7:6 (3)