Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

Kvitová plánuje návrat vo Wimbledone, možno stihne aj Roland Garros

Petra Kvitová. Foto: TASR/AP

Dvojnásobná víťazka Wimbledonu sa vlani v decembri v jej byte v Prostějove stala obeťou útoku.

Praha 23. mája (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová by sa po vážnom zranení po decembrovom prepadnutí mala vrátiť na súťažné kurty na grandslamovom turnaji vo Wimbledone (3. júla - 16. júla). V hre je aj možnosť, že sa predstaví už na nadchádzajúcom Roland Garros v Paríži (28. mája - 11. júna), o svojom prípadnom štarte rozhodne tesne pred začiatkom podujatia.

"Už sa dá nahlas povedať jej dlhodobý cieľ. Jej úsilie smeruje k tomu, aby mohla hrať vo forme vo Wimbledone," citoval portál iDnes.cz hovorcu Kvitovej Karla Tejkala, ktorý dodal: "Nie je náhoda, že je stále medzi hráčkami na listine pre Roland Garros. Či tam bude hrať, sa rozhodne na poslednú chvíľu."

Česká tenistka Petra Kvitová po operácii zranenej ruky.
Foto: TASR/AP


Dvojnásobná víťazka Wimbledonu sa vlani v decembri v jej byte v Prostějove stala obeťou útoku. Neznámy páchateľ, ktorý sa vydával za revízneho technika kotla, ohrozoval tenistku nožom a porezal ju na ľavej ruke. Ešte v ten deň absolvovala Kvitová operáciu, počas ktorej jej lekári zašili poranené šľachy na článkoch všetkých prstov, poškodené mala aj dva nervy.