Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Serena zvalcovala Bouchardovú a zrejme ukončí rok ako jednotka

Americká tenistka Serena Williamsová s podpísanými loptičkami sa raduje po víťazstve proti Kanaďanke Eugenii Bouchardovej v zápase bielej skupiny na MS WTA Tour v Singapure Foto: TASR/AP

Na čele bielej skupiny je Dánka Caroline Wozniacka s dvoma víťazstvami.

Singapur 23. októbra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová zrejme ukončí kalendárny rok štvrtýkrát v kariére ako svetová jednotka. Jej aktuálne jediná konkurentka v boji o ženský trón Ruska Maria Šarapovová si totiž na MS WTA Tour v Singapure pripísala v bielej skupine už druhú prehru a je na pokraji vyradenia z koncoročného turnaja. Williamsová, ktorá vo štvrtok v červenej skupine jednoznačne vyhrala nad Kanaďankou Eugenie Bouchardovou 6:1 a 6:1, predtým kraľovala rebríčku na konci rokov 2002, 2009 a 2013.

Nasadená dvojka Šarapovová jasne podľahla Češke Petre Kvitovej za 77 minút 2:6 a 3:6 a jej šanca na predstihnutie S. Williamsovej je už skôr v rovine teórie. Ruska by nad Poľkou Agnieszkou Radwaňskou musela vyhrať záverečný zápas v skupine výrazným rozdielom a Dánka Caroline Wozniacka by si musela poradiť s Kvitovou. Následne by musela Šarapovová postúpiť zo semifinále turnaja a naopak semifinále by muselo byť Williamsovej maximom.

Kvitovú nezačala proti Šarapovovej dobre a v úvode prehrávala 0:2. Prvý set ale napokon získala pre seba za 35 minút 6:3 a v druhom favorizovanú súperku deklasovala - viedla už 5:0 a v ôsmej hre potom využila hneď prvý mečbal. "Po prehre s Radwaňskou som sa cítila unavená a mala som tenisu plné zuby. Preto som dnes celý deň vôbec netrénovala a vyčistila som si hlavu," povedala Kvitová po cennom skalpe Šarapovovej. Tá nenadviazala na sériu víťazstiev nad českou súperkou. "Necítila som sa tak v pohode ako v predchádzajúcich vzájomných dueloch," priznala ruská hráčka. "Nereagovala som dobre na jej agresívnu hru."

Petra Kvitová
Foto: TASR/AP


Na čele bielej skupiny je Wozniacka s dvoma víťazstvami. Turnajová osmička vo štvrtok zdolala Radwaňskú za 1:46 h v dvoch setoch 7:5 a 6:3. Radwaňská síce v prvom sete viedla 3:1, koncovku ale nezvládla, keď za stavu 5:4 zo svojho pohľadu prehrala tri hry za sebou. Dánka ovládla aj záver druhého setu, od stavu 2:3 získala štyri gemy v sérii a pri súperkinom podaní ukončila duel čistou hrou. "Bojovala som o každú loptu. Hrá sa mi tu dobre, som spokojná aj s podaním a dôležité loptičky dokážem získať na svoju stranu," tešila sa Wozniacka po druhom víťazstve.



V červenej skupine sa S. Williamsová rehabilitovala za hladkú prehru so Simonou Halepovou a Kanaďanke Bouchardovej dovolila uhrať v celom zápase iba dve hry. Turnajová jednotka triumfovala za 59 minút a zvýraznila tak svoje šance na postup do semifinále. Z druhej priečky by ju ešte mohla zosadiť Srbka Ana Ivanovičová, musela by ale v piatok jednoznačne zdolať už istú postupujúcu Simonu Halepovú z Rumunska.

"Včerajšok bol pre mňa náročný, ale musela som to hodiť za hlavu a aj tréner mi pomohol sa z toho dostať. Povedal mi, že sa musím sústrediť na dnešný zápas a že stále som v hre," povedala po zápase Williamsová.



biela skupina:

Caroline Wozniacka (8-Dán.) - Agnieszka Radwaňská (6-Poľ.) 7:5, 6:3
Petra Kvitová (3-ČR) - Maria Šarapovová (2-Rus.) 6:3, 6:2

tabuľka:

biela skupina
1. Caroline Wozniacka (8-Dán.) 2 4:1 2:0
2. Agnieszka Radwaňská (6-Poľ.) 2 2:2 1:1
2. Petra Kvitová (3-ČR) 2 2:2 1:1
4. Maria Šarapovová (2-Rus.) 2 1:4 0:2

červená skupina:
Serena Williamsová (1-USA) - Eugenie Bouchardová (5-Kan.) 6:1, 6:1

tabuľka:
1. Simona Halepová (4-Rum.) 2 4:0 2:0
2. Serena Williamsová (1-USA) 3 4:2 2:1
3. Ana Ivanovičová (7-Srb.) 2 2:2 1:1
4. Eugenie Bouchardová (5-Kan.) 3 0:6 0:3