Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Tenis-Masters: Zverev zdolal Alcaraza v troch setoch

Na snímke nemecký tenista Alexander Zverev oslavuje víťazstvo nad Španielom Carlosom Alcarazom 6:7 (3), 6:3. 6:4 v zápase červenej skupiny finále turnaja majstrov ATP v talianskom Turíne 13. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Zverev začal druhý ideálne, keď v druhom geme brejkol súpera a po priebehu 4:1 a 5:2 vyhral za 39 minút.

Turín 13. novembra (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev vstúpil do turnaja majstrov v Turíne víťazstvom nad druhým hráčom svetového rebríčka Španielom Carlosom Alcarazom 6:7 (3), 6:3, 6:4. Ôsmy hráč rebríčka ATP sa v ďalšom zápase stretne s Daniilom Medvedevom.

Úvodný duel červenej skupiny priniesol od úvodu atraktívny a dramatický tenis. V treťom geme prvého setu Zverev brejkol súpera, no Alcaraz predviedol v šiestom geme čistú hru a získal bod pri súperovom podaní. Následne Zverev nevyužil štyri brejkbaly a za stavu 6:5 trikrát odvrátil setbal súpera. Prvý set napokon dospel do tajbrejku, v ktorom Zverev spravil dvakrát chybu pri vlastnom podaní a prvý set získal Alcaraz.

Zverev začal druhý ideálne, keď v druhom geme brejkol súpera a po priebehu 4:1 a 5:2 vyhral za 39 minút. Pritom sám čelil hneď v prvom geme pri svojom podaní brejkbalu, no situáciu zvládol a práve tento moment považoval za najdôležitejší. "Pomohlo mi zachránenie brejkbalu v prvom geme druhého setu. Celkovo som dnes veľa vyťažil z podania," poznamenal Zverev pre oficiálnu stránku turnaja. Kľúčový moment rozhodujúceho setu priniesol piaty gem, v ktorom Zverev opäť zobral súperovi podanie. V ďalšom priebehu si už obaja tenisti postrážili servis a Nemec napokon triumfoval 6:3. V zápase zvíťazil aj vďaka 16 esám (Alcaraz 11) a iba 5 nevynúteným chybám. Zverev vynechal vlaňajší ročník pre zranenie členka a v závere zápasu s Alcarazom nepríjemne spadol práve naň: "Nie, nevyvrtol som si ho. Iba som sa pošmykol a chvíľu to bolelo, no nedošlo k zraneniu. Nie je to porovnateľné s predošlým zranením členka." Pre Alcaraza to bola tretia prehra po sebe a štvrtá z uplynulých šiestich zápasov. "Som jeden z hráčov, ktorí odohrali väčšinu zápasov na turnajoch veľkej štvorky. Fyzicky sa cítim dobre," poznamenal.

Druhý zápas červenej skupiny medzi ruskými tenistami Daniilom Medvedevom a Andrejom Rubľovom je na programe v pondelok od 21.00 h.



turnaj majstrov - červená skupina:

Alexander Zverev (Nem.) - Carlos Alcaraz (Šp.) 6:7 (3), 6:3, 6:4