Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Ťahákom tenisovej šou budú John McEnroe a Ivan Lendl

Tlačová konferencia pred VII. ročníkom tenisovej exhibície Tennis Classic 22. augusta 2014 v Bratislave. Na snímke organizátor exhibičného podujatia Tennis Classic Roman Šmotlák. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ich vzájomný duel sa uskutoční v stredu 15. októbra o 18.00 h v Národnom tenisovom centre (NTC).

Bratislava 22. augusta (TASR) - Hlavnými hviezdami tenisovej exhibície Tennis Classic v Bratislave budú legendárni hráči Američan John McEnroe a Čech Ivan Lendl. Ich vzájomný duel sa uskutoční v stredu 15. októbra o 18.00 h v Národnom tenisovom centre (NTC).

"Stretnutie na dva víťazné sety je hlavným bodom programu VII. ročníka tenisovej megašou Tennis Classic,"informoval v piatok na tlačovej konferencii v hoteli DoubleTree by Hilton šéf B&D Agency Roman Šmotlák a dodal: "Hráči nemali extra požiadavky, zabezpečujeme im štandard, aký býva na grandslamových turnajoch. Akurát o účasť McEnroea sme sa usilovali už štyri roky."



Druhým vrcholom večerného programu bude štvorhra. "Na jeden set si v nej zahrajú Ivan Lendl s iránskym tenisom Mansourom Bahramim a John McEnroe s Austrálčanom Petrom McNamarom. Zatiaľ nemáme potvrdeného empirového rozhodcu, ale ak by súhlasil, mohol by ním byť aj napríklad výborný bývalý reprezentant Miloš Mečíř."



Lendl je víťazom ôsmich grandslamových turnajov. Prvým hráčom svetového rebríčka sa stal 28. februára 1983, ale neskôr bol vystriedaný Connorsom a McEnroeom. Definitívne získal nadvládu nad mužským svetovým tenisom po víťazstve nad McEnroeom vo finále US Open v septembri 1985. Dva razy zvíťazil na Australian Open, po tri víťazstvá dosiahol na Roland Garros a US Open.



McEnroe vyhral o jeden grandslamový turnaj menej, štyrikrát US Open, trikrát Wimbledon. "Známy je však aj svojimi výrokmi a diskusiami s rozhodcami," pripomenul R. Šmotlák. "Búrlivák" McEnroe príde na Slovensko a do Bratislavy po prvý raz. Hosťom organizátorov bude dva dni, vo štvrtok odletí na ďalšiu exhibíciu veteránskej ATP do Talianska.

Program v NTC bude trvať 2,5-3 hodiny, naplánované je aj stretnutie hráčov s deťmi. Vstupenky od 29 eur sú v predaji od piatka 22. augusta na www.predpredaj.sk. Výťažok z podujatie podporí nadáciu StarsForStars.