Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Norrie odmieta Djokovičove tvrdenia o nešportovom správaní

Na snímke britský tenista Cameron Norrie oslavuje postup do 2. kola na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži, keď zdolal v 1. kole domáceho Francúza Benoita Paireho 7:5, 4:6, 3:6, 6:1, 6:4 v pondelok 29. mája 2023. Foto: TASR/AP

Obaja hráči sa pohádali po tom, čo ho Brit zasiahol loptičkou do členka.

Paríž 30. mája (TASR) - Britský tenista Cameron Norrie odmieta tvrdenia Srba Novaka Djokoviča o jeho nešportovom správaní počas turnaja Masters 1000 v Ríme. Obaja hráči sa pohádali po tom, čo ho Brit zasiahol loptičkou do členka. Norrie povedal, že Djokoviča nevidel, ale hneď sa mu ospravedlnil.

Djokovič vyhral v osemfinále 6:3, 6:4, no na pozápasovej tlačovej konferencii ho kritizoval nielen za tento moment. Brit podľa neho nešportovo oslavoval každý vyhratý bod a pred posledným gemom si zobral aj lekárske ošetrenie: "To sú tie veci, o ktorých my hráči v šatni vieme, že to nie je fair play. Toto nie je spôsob, akým sa k sebe správame."

Norrie nerozumie kritike zo strany Srba: "Chcel som vyhrať. Hral som s jedným z najlepších hráčov na svete a snažil som sa mu to sťažiť, čo najviac som mohol. Nemyslím si, že som sa príliš tešil priamo pred ním a už vôbec, že som to robil naschvál," uviedol Norrie pre agentúru DPA. Britský hráč sa vyjadril aj k lekárskemu ošetreniu: "Trochu som cítil bedrový kĺb, preto som si ho zobral. Máme na to právo podľa pravidiel ."