Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Organizátori Australian Open dúfajú v aspoň obmedzenú divácku návštevu

Srbský tenista Novak Djokovič v zápase proti Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 2. februára 2020 v Melbourne. Foto: TASR

Organizátori už pripravujú bezpečnostný protokol, ktorý je podobný ako na prebiehajúcom US Open.

Melbourne 10. septembra (TASR) - Organizátori tenisového Australian Open dúfajú aspoň v obmedzenú divácku návštevu na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny. Podujatie sa tradične koná v januári, pre pandémiu koronavírusu je však otázne, či sa na tribúnach v Melbourne Parku objavia aj fanúšikovia.

Vzhľadom na opatrenia v krajine dokonca nie je isté ani to, či sa turnaj odohrá. Hoci počet nových prípadov ochorenia COVID-19 klesá, štát Viktória bojuje s druhou vlnou a úrady zrušili niekoľko športových akcií. "Očakávame návštevu medzi 25 a 50 % kapacity. Všetko však bude závisieť na situácii. Všetko sa môže zmeniť veľmi rýchlo," uviedol podľa agentúry AFP riaditeľ podujatia Craig Tiley.

Organizátori už pripravujú bezpečnostný protokol, ktorý je podobný ako na prebiehajúcom US Open. "Hráči prídu do Melbourne štrnásť dní pred začiatkom. Vytvoríme bublinu, ktorá zahrnie hotely, transport a kurty. Úzko spolupracujeme s ATP," uviedol Tiley.