Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Organizátori turnaja ATP v Bazileji spustia predaj vstupeniek

Na snímke Roger Federer prichádza na zápas prvého kola turnaja ATP v Bazileji. Foto: TASR/AP

Vo Švajčiarsku evidovali v utorok popoludní viac ako 16-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 373 mŕtvych.

Bazilej 31. marca (TASR) - Organizátori tenisového turnaja ATP Swiss Indoors v Bazileji, ktorý je naplánovaný na 26. októbra až 1. novembra, vo štvrtok spustia predaj vstupeniek.

V prípade, že by sa podujatie v rodisku Rogera Federera pre pandémiu koronavírusu nemohlo uskutočniť, držiteľom vstupeniek vrátia peniaze. Mužský okruh ATP Tour je zatiaľ prerušený minimálne do júna.

Federer je desaťnásobný šampión Swiss Indoors, ešte pred štartom profesionálnej kariéry sa na podujatí zúčastnil dvakrát ako podávač loptičiek. Ako hráč debutoval v roku 1998 vo veku 17 rokov, keď prehral v 1. kole s Andrem Agassim. Informovala agentúra AP.

Vo Švajčiarsku evidovali v utorok popoludní viac ako 16-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 373 mŕtvych. Celosvetovo je v 200 krajinách/územiach potvrdených takmer 800-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 38.700 osôb.

Federer spolu s manželkou Mirkou darovali milión švajčiarskych frankov (približne 945.000 eur) najohrozenejším rodinám vo Švajčiarsku. Zároveň vyzvali ďalšie osobnosti, aby finančne podporili ľudí, ktorých najviac zasiahla pandémia nového koronavírusu.