Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Organizátori US Open rátajú s pôvodným termínom, zvažujú i alternatívy

Na umeleckej snímke Národné tenisové centrum Billie Jean Kingovej, vrátane zaťahovacej strechy na centrálnom dvorci Arthura Ashea (uprostred). Foto: TASR/AP

Tohtoročný US Open je naplánovaný na 31. augusta - 12. septembra.

New York 15. mája (TASR) - Organizátori US Open stále dúfajú v riadny termín konania grandslamového tenisového turnaja, no pracujú už aj s alternatívnymi verziami. Tenisová federácia USA (USTA) zvažuje i možné preloženie podujatia z New Yorku, ktorý je epicentrom koronavírusovej pandémie v krajine. Podľa zámorských médií by mohli turnaj presunúť do kalifornského Indian Wells či Orlanda na Floride.

Tohtoročný US Open je naplánovaný na 31. augusta - 12. septembra. "Cieľom USTA je usporiadať US Open 2020 v New Yorku v stanovenom termíne. Uvedomujeme si, že ohľadom plánovania podujatia existuje množstvo špekulácií. Chceme potvrdiť, že sondujeme všetky možnosti ohľadne konania US Open, ako aj potenciálny presun turnaja do inej lokality, či na iný termín. Momentálne to však nie je téma dňa," povedal pre agentúru AFP hovorca USTA Chris Widmaier.

Kalifornské stredisko Indian Wells má dostatočné kapacity a hlavný dvorec s miestom pre 16.100 divákov je druhý najväčší na svete, hneď po štadióne Arthura Ashea.

Pre pandémiu sú zrušené všetky turnaje WTA a ATP do 13. júla, v tomto roku sa neuskutoční ani prestížny Wimbledon. Organizátori Roland Garros presunuli antukový vrchol sezóny na prelom septembra a októbra. Ak by US Open odštartoval v plánovanom termíne, vo francúzskej metropole by sa začalo hrať iba týždeň po skončení zápolení vo Flushing Meadows.

V USA evidovali v piatok o 10.00 SELČ viac ako 1,4 milióna prípadov ochorenia COVID-19 a vyše 85.000 mŕtvych. Celosvetovo je v 210 krajinách/územiach potvrdených už vyše 4,4 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu viac ako 302.000 osôb.