Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Líška vyradil vo štvrťfinále v Žiline druhého nasadeného Gombosa

Na snímke slovenský tenista a druhý nasadený hráč Bratislava Open Norbert Gombos. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Horanský ako turnajová trojka zvíťazil nad Milošom Karolom 6:2, 6:3.

Žilina 31. júla (TASR) - Slovenskí tenisti Andrej Martin s Filipom Horanským sa prebojovali do semifinále dvojhry na turnaji v Žiline. Najvyššie nasadený Martin deklasoval vo štvrťfinále štvrtého podujatia série Peugeot Tennis Tour Krištofa Minárika 6:1, 6:1. Horanský ako turnajová trojka zvíťazil nad Milošom Karolom 6:2, 6:3.

O prekvapenie sa postaral Tomáš Líška, ktorý vyradil druhého nasadeného Norberta Gombosa po trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 7:6 (2). Líška v rozhodujúcom dejstve nevyužil vedenie 3:1, no v tajbrejku mal jasne navrch a získal cenný skalp slovenského daviscupového reprezentanta.

Ďalej ide aj líder celkového poradia PTT Lukáš Klein. Víťaz turnajov Bratislava Open a HSC Cup v Piešťanoch viedol nad Alexom Molčanom 6:3, 2:0, keď jeho súper zápas skrečoval. Kleina čaká v semifinále duel s Martinom.

muži - dvojhra - štvrťfinále:



Lukáš Klein (SR-5) - Alex Molčan (SR-4) 6:3, 2:0 - skreč, Tomáš Líška (SR-6) - Norbert Gombos (SR-2) 1:6, 6:4, 7:6 (2), Andrej Martin (SR-1) - Krištof Minárik (SR) 6:1, 6:1, Filip Horanský (SR-3) - Miloš Karol (SR) 6:2, 6:3