Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Halepová na Roland Garros neobháji finále, prehrala s Lučičovou

Rumunka Simona Halep skončila na French Open v druhom kole. Foto: TASR/AP

Držiteľka ocenenia za Návrat roka 2014 zaskočila Halepovú aj vlani v 3. kole US Open.

Paríž 27. mája (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová neobháji vlaňajšie finále na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Svetová i nasadená trojka v 2. kole nečakane prehrala so skúsenou Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou v dvoch setoch 5:7, 1:6.

Držiteľka ocenenia za Návrat roka 2014 zaskočila Halepovú aj vlani v 3. kole US Open. "Nemôžem tomu uveriť, že som na grandslamovej pôde opäť zdolala takú veľkú šampiónku, akou je Simona. Vedela som, že ak chcem uspieť, musím si chodiť po údery a hrať agresívne. To sa mi darilo, hlavne druhý set mi vyšiel na jednotku," povedala v prvom interview priamo na kurte do kamier stanice Eurosport šťastná víťazka.

Halepová zložila svojej premožiteľke kompliment. "Lučičová-Baroniová hrala dnes veľmi dobre, zatiaľ čo ja som ani zďaleka nepodala môj najlepší výkon. Súperka už od začiatku zápasu udierala do loptičiek s veľkou razanciou. Bola na kurte lepšou hráčkou, zvíťazila zaslúžene."

Austrálčanka Samantha Stosurová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry, keď ako nasadená dvadsaťšestka deklasovala domácu Francúzku Amandine Hesseovú 6:0, 6:1. V dueli o postup do osemfinále ju čaká obhajkyňa titulu Ruska Maria Šarapovová, ktorá si ako nasadená dvojka poradila so svojou krajankou Vitalijou Diačenkovou hladko 6:3, 6:1.

"Je to pre mňa veľká výzva. S Mariou mám nepriaznivú bilanciu, no myslím si, že na antuke ju môžem dostať do úzkych," povedala pre akreditované média Stosurová, ktorá prišla do francúzskej metropoly ovenčená titulom z turnaja WTA v Štrasburgu. Šarapovová vlani vyradila Stosurovú v osemfinále v troch setoch. "Sam je vždy veľmi ťažká súperka. Rada hrá na antuke, tento povrch jej naozaj vyhovuje. Mám s ňou však priaznivú bilanciu a to môže byť pre mňa psychologická výhoda," nechala sa počuť Ruska.

Ženy - dvojhra - 2. kolo:
Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) - Simona Halepová (3-Rum.) 7:5, 6:1, Maria Šarapovová (2-Rus.) - Vitalija Diačenková (Rus.) 6:3, 6:1, Lucie Šafářová (13-ČR) - Kurumi Narová (Jap.) 6:2, 6:0, Annika Becková (Nem.) - Paula Kaniová (Poľ.) 6:2, 6:2, Samantha Stosurová (26-Austr.) - Amandine Hesseová (Fr.) 6:0, 6:1, Sabine Lisická (20-Nem.) - Daria Gavrilovová (Austr.) 6:1 - skreč