Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Sobolenková postúpila suverénne do osemfinále dvojhry

Ruská tenistka Daria Kasatkinová sa teší po výhre nad Američankou Peyton Stearnsovou v 3. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži v piatok 2. júna 2023. Foto: TASR/AP

Ďalšia Ruska Daria Kasatkinová v pozícii nasadenej deviatky deklasovala Američanku Peyton Stearnsovú 6:0, 6:1.

Paríž 2. júna (TASR) - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa suverénnym spôsobom prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Svetová dvojka si v 3. kole poradila s Ruskou Kamillou Rachimovovou hladko 6:2, 6:2. V boji o štvrťfinále sa stretne s Američankou Sloane Stephensovou, ktorá zvíťazila nad Juliou Putincevovou z Kazachstanu 6:3, 3:6, 6:2.

Sobolenková sa po zápase nezúčastnila na oficiálnej tlačovej konferencii, ako dôvod uviedla problémy s mentálnym zdravím. Namiesto toho zverejnila rozhovor s organizátormi turnaja, v ktorom sa vyjadrila, že sa necítila bezpečne na stredajšej tlačovke, kde sa jej pýtali novinári na ruskú inváziu na Ukrajine a úlohu Bieloruska vo vojne. Sobolenková uviedla, že organizátori jej absenciu na piatkovej tlačovej konferencii podporili.

Ukrajinka Jelina Svitolinová zvíťazila v 3. kole nad Annou Blinkovovou 2:6, 6:2, 7:5. Po zápase sa krátko porozprávala s ruskou súperkou, ale podľa agentúry DPA jej ruku nepodala. V osemfinále narazí na ďalšiu Rusku Dariu Kasatkinovú, ktorá v pozícii nasadenej deviatky deklasovala Američanku Peyton Stearnsovú 6:0, 6:1. Uspela aj finalistka spred dvoch sezón Anastasia Pavľučenkovová, ktorá zdolala krajanku Anastasiu Potapovovú nasadenú ako číslo 24 v troch setoch 4:6, 6:3, 6:0.

Jej súperkou v osemfinále bude Belgičanka Elise Mertensová. Turnajová dvadsaťosmička sa na parížskej antuke postarala o prekvapenie, premožiteľka Slovenky Viktórie Hrunčákovej z úvodného kola vyradila v piatok nasadenú trojku Američanku Jessicu Pegulovú hladko 6:1, 6:3.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Elina Avanesjanová (Rus.) - Clara Tausonová (Dán.) 3:6, 6:1, 7:5, Sloane Stephensová (USA) - Julia Putincevová (Kaz.) 6:3, 3:6, 6:2
Jelina Svitolinová (Ukr.) - Anna Blinkovová (Rus.) 2:6, 6:2, 7:5
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Anastasia Potapovová (Rus.-24) 4:6, 6:3, 6:0
Arina Sobolenková (Biel.-2) - Kamilla Rachimovová (Rus.) 6:2, 6:2
Elise Mertensová (Belg.-28) - Jessica Pegulová (USA-3) 6:1, 6:3
Daria Kasatkinová (Rus.-9) - Peyton Stearnsová (USA) 6:0, 6:1