Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Serena Williamsová zdolala Erraniovú, v semifinále vyzve Bacsinszkú

Serena Williamsová. Foto: TASR/AP

Svetová i nasadená jednotka vo štvrťfinále porazila Talianku Erraniovú.

Paríž 3. júna (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa stala treťou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Svetová i nasadená jednotka si vo štvrťfinále poradila so sedemnástkou "pavúka" Taliankou Sarou Erraniovou hladko v dvoch setoch 6:1, 6:3. V dueli o postup do finále nastúpi vo štvrtok popoludní proti Švajčiarke Bacsinszkej.



Mladšia zo sestier Williamsových útočí v Paríži na jubilejný 20. singlový grandslamový titul, vo francúzskej metropole naposledy triumfovala v roku 2013. V prechádzajúcich troch kolách musela Američanka otáčať zápasy, proti Erraniovej však už od úvodu potvrdzovala úlohu favoritky.



V prvom sete trikrát prelomila podanie Talianky, prezentovala sa pestrou škálou víťazných úderov a súperke dovolila uhrať iba jediný gem. O osude druhého dejstva rozhodol brejk v siedmom geme. Serena Williamsová zdolala Erraniovú už deviatykrát v rade.

Po premenenom mečbale bola spokojná s predvedeným výkonom. "V predchádzajúcich troch kolách som prehrala prvý set a potom som to musela otáčať. Dnes som také niečo nechcela pripustiť. Súperka hrala veľmi dobre, no ja som to našťastie zvládla v dvoch setoch. Chcem sa poďakovať parížskemu publiku za podporu. Na Roland Garros štartujem už po štrnásty raz a vždy sa tu cítim fajn. V ďalších dňoch by sa malo v Paríži otepliť, čo je z tenisového hľadiska pre mňa iba dobré," povedala Američanka plynulou francúzštinou v interview priamo na centrálnom kurte s bývalým tenistom Fabricom Santorom.

Bacsinszká začala proti Van Uytvanckovej ako z partesu a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 3:0. Belgičanka, ktorá v 1. kole vyradila Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovú, síce v ďalších minútach znížila na 2:3, no záver setu patril Švajčiarke. V druhom dejstve Bacsinszká síce prišla o výhodu brejku, no v koncovke mala opäť navrch. V dvanástom geme premenila po víťaznom bekhendovom longlajne hneď prvý mečbal. "Z postupu do prvého grandslamového semifinále mám veľkú radosť, je to splnenie sna. V druhom sete som si trochu skomplikovala situáciu, no našťastie som to zvládla. Už sa teším na duel so Serenou, v ktorom nebudem mať čo stratiť," povedala Švajčiarka.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Timea Bacsinszká (23-Švajč.) - Alison Van Uytvancková (Bel.) 6:4, 7:5

Serena Williamsová (1-USA) - Sara Erraniová (17-Tal.) 6:1, 6:3