Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Zverev nastúpil proti Sinnerovi s horúčkou: Nemal som hrať

Nemecký tenista Alexander Zverev reaguje po bodovej strate v zápase proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi v osemfinále dvojhry na grandslamovom tenisovom turnaji Roland Garros v Paríži 4. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný Nemec síce mal 29. septembra negatívny test na nový koronavírus, no Francúzska tenisová federácia vyhlásila, že pred duelom nekonzultoval svoj stav s turnajovými lekármi.

Paríž 5. októbra (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev sa po vypadnutí z grandslamového turnaja Roland Garros priznal k tomu, že na osemfinálový zápas proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi nastúpil s horúčkou a kašľom.

Šiesty nasadený hráč turnaja a finalista US Open utrpel v osemfinále prehru 3:6, 3:6, 6:4 a 3:6. Zverev uviedol, že už po piatkovom zápase s Marcom Cecchinatom mal teplotu 38 stupňov Celzia. "Po tom zápase som bol úplne chorý. Nemohol som poriadne dýchať, mal som horúčku, takže nie som v najlepšom fyzickom stave. Ak mám byť úprimný, nemal som dnes hrať. No dúfal som, že by som mohol vyhrať v troch setoch," povedal reportérom.

Dvadsaťtriročný Nemec síce mal 29. septembra negatívny test na nový koronavírus, no Francúzska tenisová federácia vyhlásila, že pred duelom nekonzultoval svoj stav s turnajovými lekármi.

Talian Sinner sa vo veku 19 rokov a 56 dní stal najmladším účastníkom štvrťfinále grandslamového turnaja od roku 2006, keď sa to podarilo Novakovi Djkovičovi. V najbližšom zápase ho čaká dvanásťnásobný šampión Rafael Nadal.

Na otázku, či sa neobáva o svoje zdravie po ľahkovážnom prístupe Zvereva odpovedal: "Ani som si to veľmi neuvedomil. Myslím, že v prvom sete si zavolal lekára na kurt, ale nepýtal som sa prečo. Sústredil som sa na seba. Ak niečo mal, je mi ho ľúto. No nie je pozitívny na COVID-19. Viete, testovali nás už veľakrát a ani sme neboli tak blízko pri sebe. Takže si nemyslím, že budem mať v nasledujúcich dňoch horúčku, aspoň v to dúfam." Informovala agentúra AFP.