Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Schmiedlová cez Bacsinszkú už do semifinále turnaja v Márrakeši

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR - Michal Svítok

Súperkou Slovenky v boji o postup do finále bude Ukrajinka Jelina Svitolinová.

Márrakeš 1. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v marockom Márrakeši. V záverečnom štvrťfinále štvrtkového programu zdolala ako nasadená sedmička dvojku "pavúka" Švajčiarku Timeu Bacsinszkú za 2 hodiny a 14 minút po trojsetovej bitke 6:3, 3:6, 7:5. V rozhodujúcom dejstve otočila z 2:4.

Schmiedlová natiahla víťaznú sériu už na desať zápasov, v apríli ani raz neokúsila trpkosť prehry. V dueli o postup do tretieho finále na WTA Tour nastúpi držiteľka titulu z poľských Katovíc v piatok popoludní proti Ukrajinke Eline Svitolinovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2013 si s ňou poradila v dvoch setoch na harde v americkom New Haven. V prípade triumfu nad nasadenou štvorkou sa Schmiedlová v pondelok stane prvýkrát v kariére slovenskou ženskou jednotkou. Vo svetovom rebríčku WTA predstihne momentálne zranenú Dominiku Cibulkovú. Zverenka trénera Milana Martinca má v Márrakeši už istú prémiu 11.300 USD a 110 bodov do rebríčka.

Schmiedlová stratila podanie hneď v prvom geme duelu s Bacsinszkou a po následnej čistej hre súperky prehrávala už 0:2. Rýchlo sa však zmobilizovala. Trikrát obrala Švajčiarku o servis a v deviatej hre premenila svoj úvodný setbal. Krok s Bacsinszkou začala strácať až od druhého gemu stredného dejstva. Švajčiarka si vytvorila náskok 4:1 a set bez väčších problémov doviedla do víťazného konca. V rozhodujúcom dejstve otočila Schmiedlová z 2:4 na 5:4 a v dvanástom geme premenila pri podaní Bacsinszkej hneď prvý mečbal.

dvojhra - štvrťfinále:

Anna Karolína Schmiedlová (7-SR) - Timea Bacsinszká (2-Švaj.)
6:3, 3:6, 7:5