Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Gombos po postupe do 2. kola na Slovak Open: V NTC som ako doma

Na snímke Norbert Gombos. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V 1. kole zdolal na centri v NTC prvýkrát v kariére šiesteho nasadeného Damira Džumhuru z Bosny a Hercegoviny.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V 1. kole zdolal na centri v NTC prvýkrát v kariére šiesteho nasadeného Damira Džumhuru z Bosny a Hercegoviny za 59 minút hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi vo štvrtok proti víťazovi súboja medzi ďalším Slovákom Filipom Horanským a českým kvalifikantom Pavlom Štaubertom.

Gombos počas celého zápasu ťažil z kvalitného podania, v úvodnom sete stratil po prvom servise iba dva fiftíny. O osude dejstva rozhodol ôsmy gem, v ktorom slovenský daviscupový reprezentant prelomil súperovo podanie. V druhom dejstve sa po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0 a zápas už s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil vďaka dvanástemu esu hneď prvý mečbal, predtým odvrátil štyri brejkbaly. Džumhurovi tak odplatil tri predchádzajúce prehry z antuky. Na Slovak Open vyrovnal svoje maximum z roku 2012, vlani skončil v prvom kole na rakete neskoršieho víťaza Lukáša Lacka.

Gombos bol rád, že prvýkrát získal skalp Džumhura. "Tri predchádzajúce prehry boli na antuke, na ktorej je lepším hráčom, lebo nepatrí medzi servismanov. Do zápasu som šiel s presvedčením, že moja agresívna hra bude v NTC lepšia, predsa len v tomto prostredí trénujem, hrám zápasy aj Davis Cup. Cítim sa tu dobre. Snažil som sa sústrediť na svoj servis a všetko mi vychádzalo. V "entécéčku " ma chodia povzbudzovať kamaráti, príbuzní, mám dobrý pocit z hry pred domácim publikom," povedal tretí najlepší slovenský singlista pre oficiálnu stránku turnaja.

V jeho časti pavúka vypadol najvyššie nasadený Čech Jiří Veselý, ale zverenec Borisa Borgulu vraví, že sa dopredu nepozerá, berie turnaj od zápasu k zápasu. "Pre mňa bolo najdôležitejšie vyhrať domáci zápas a teraz sa môžem sústrediť na druhé kolo," dodal 24-ročný rodák z Galanty.

dvojhra - 1. kolo:
Norbert GOMBOS (SR) - Damir Džumhur (6-BaH) 6:3, 6:2


Mečíř ml. neuspel v 1. kole dvojhry na Slovak Open

Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. neuspel v 1. kole dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. S Čechom Adamom Pavláskom prehral v troch setoch 7:6 (2), 6:7 (6), 6:7 (6). Jeho súper nastúpi v dueli o postup do štvrťfinále proti Taiwančanovi Jimmymu Wangovi.

dvojhra - 1. kolo:
Adam Pavlásek (ČR) 6:7 (2), 7:6 (6), 7:6 (6)