Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Šéf ruského tenisu spochybnil pohlavie sestier Williamsových

Šamiľ Tarpiščev Foto: TASR/AP

Šamiľ Tarpiščev v televíznej šou označil Američanky Serenu a Venus Williamsové za bratov Williamsovcov.

Petrohrad 18. októbra (TASR) - Prezident Ruskej tenisovej federácie Šamiľ Tarpiščev dostal od vedenia WTA ročný dištanc za to, že v televíznej šou označil Američanky Serenu a Venus Williamsové za "bratov Williamsovcov". Navyše bude musieť zaplatiť pokutu vo výške 25.000 USD. Informovala o tom agentúra AP.

"Tarpiščevove poznámky na adresu sestier Williamsových boli ponižujúce, urážajúce a nemajú v našom športe absolútne žiadne miesto. Tým, že spochybnil ich pohlavie, poškvrnil tenis a spôsobil ujmu dvom šampiónkam. Jeho správanie treba odsúdiť a vyvodiť voči nemu sankcie," povedala šéfka WTA Stacey Allasterová, ktorá sa bude zasadzovať o to, aby Tarpiščeva zbavili funkcie riaditeľa turnaja o Kremeľský pohár v Moskve.

Tarpiščev sa prezentoval poznámkami na adresu sestier Williamsových v nočnej šou, ktorú moderovala bývalá ruská tenistka Jelena Dementievová, olympijská víťaza z Pekingu 2008. Prezident Americkej tenisovej asociácie Dave Haggerty vyzval Tarpiščeva, aby sa sestrám Williamsovým za svoje správanie ospravedlnil.