Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Tenis

US OPEN: Nadal i Federer postúpili do 2. kola dvojhry

Španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

V prvom kole si Nadal poradil so Srbom Dušanom Lajovičom 3:0 na sety.

New York 30. augusta (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa ako nasadená trojka prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Mladého Američana Francesa Tiafoea však zdolal až po päťsetovej bitke 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4. Devätnásťnásobný grandslamový šampión spravil 56 nevynútených chýb, v koncovke však napokon zlomil odpor domáceho hráča, ktorý zanechal výborný dojem.

"Bol to skvelý zápas, obaja sme si ho užili. Snažili sme sa útočiť, bojovali sme o každú loptičku a myslím si, že aj diváci si prišli na svoje. Mal som pomalší štart, nedarilo sa mi na servise. Frances naopak podával výborne, najmä vo štvrtom sete. Má pred sebou veľkú budúcnosť. Piaty set je vždy lotéria a som veľmi rád, že som ho zvládol," povedal Federer v prvom interview priamo na kurte.

Švajčiar priznal, že v uplynulých týždňoch mal problémy s chrbtom. "Mal som trochu obavy, ako to celé vypáli. Moje telo však našťastie vydržalo záťaž, čo je pre mňa veľké povzbudenie. Po prvý raz som hral pod zatiahnutou strechou štadióna Arthura Ashea a bol to pre mňa veľký zážitok. Atmosféra na US Open je čoraz lepšia, na tomto turnaji vždy človek cíti veľké emócie," dodal.

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Roger Federer (3-Švajč.) - Frances Tiafoe (USA) 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4
Rafael Nadal (1-Šp.) - Dušan Lajovič (Srb.) 7:6 (6), 6:2, 6:2


Keysová ide tiež ďalej


Americká tenistka Madison Keysová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole si ako nasadená pätnástka poradila s Belgičankou Elise Mertensovou 6:3, 7:6 (6).

Ženy - dvojhra - 1. kolo:

Madison Keysová (15-USA) - Elise Mertensová (Bel.) 6:3, 7:6 (6)
Jelena Ostapenková (12-Lot.) - Lara Arruabarrenová-Vecinová (Šp.) 6:2, 1:6, 6:1