Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

Ženská štvorhra na US Open korisťou Siegemundovej a Zvonariovovej

Nemecká tenistka Laura Siegemundová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Tretie nasadené hráčky Melicharová a I-Fan Sü prišli o svoje podanie už v treťom geme, následne aj v piatom a prehrávali 1:5.

New York 11. septembra (TASR) – Nemecká tenistka Laura Siegemundová spolu s ruskou partnerkou Verou Zvonariovovou triumfovali v ženskej štvorhre na tenisovom grandslame US Open. Nenasadená dvojica si v piatkovom finále poradila s americko-čínskym párom Nicole Melicharová, I-Fan Sü v dvoch setoch 6:4 a 6:4. Víťazky stratili na ceste za trofejou len jeden set v semifinále.

Pre tridsaťšesťročnú Zvonariovovú to je druhý titul zo štvorhry na US Open, prvý získala ešte v roku 2006 s Francúzkou Nathalie Dechyovou. Okrem toho vyhrala v debli aj Australian Open (2012) a bola vo finále Wimbledonu (2010). Pre jej o štyri roky mladšiu partnerku Siegemundovú je to premiérová trofej z Grand Slamov.

Tretie nasadené hráčky Melicharová a I-Fan Sü prišli o svoje podanie už v treťom geme, následne aj v piatom a prehrávali 1:5. Vo ôsmej hre síce súperky brejkli, no prvý set už nezachránili. Siegemundová so Zvonariovovou síce v deviatom geme nevyužili štyri setbaly, ale v nasledujúcom premenili druhý a vyhrali 6:4. V druhom sete zobrali súperkám servis už v prvej hre, brejk potvrdili a viedli 2:0. V ďalšom priebehu sa opierali o dobrý servis, v desiatom geme premenili hneď prvý mečbal a aj druhý set vyhrali 6:4.

"Nebolo to jednoduché. V minulosti som mala veľa zranení a vždy som sa snažila vrátiť na kurty, takže je pre mňa veľká česť, že tu dnes môžem byť," povedala Zvonariovová, ktorá hrala štvorhru na turnaji so Siegemundovou prvýkrát až na tomto US Open. Nemecká tenistka venovala titul tete, ktorá zomrela počas turnaja: "Myslím si, že mala najlepšie miesto v aréne, takže výhru chcem venovať jej."

Ženy – štvorhra – finále:

Laura Siegemundová, Vera Zvonariovová (Nem./Rus.) – Nicole Melicharová, I-Fan Sü (USA/Čína-3) 6:4, 6:4